22 Tem 2013

Doygun küçük ekmek üzerinde kıymalı çılbır


MALZEMELER
2adet yumurta
2 diş sarımsak
1 küçük kase yoğurt
1kaşık tereyağ
1kaşık sıvıyağ
150 gram kıyma
1Küçük ekmek (ortadan kesilecek)
YAPILIŞI
Kıyma 2 kaşık sıvıyağda kavrulup baharatlarla tatlandırılır.Ekmekler ortadan 2 ye kesilir içleri çıkartılır fırında veya tost makinesinbe hafif kızartılır,kıyma ikiye ayrılıp kızaran ekmeklerin içlerine doldurulur üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökülür.Bol kaynayan az tuz attığımız suya yumurtalar yavaşça kırılarak pişmeye bırakılır. pişen yumurta delikli kepçeyle alınıp ekmeklerin üzerine yerleştirilir, üzerine eritilmiş tereyağa pulbiber eklenerek dökülür.

3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok yaratıcı ve güzel olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık ablacım..
nefis görünüyor.
çılbırı eşim çok sever..
sevgiler..

Nigar SARGIN dedi ki...

Görüntü nefis ellerine sağlık canım ;)