2 Büyük domates
2 kaşık un
1 türk kahve fincanı şehriye
1 yemek kaşığ tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Domatesler rendelenir,2 kaşık sıvıyağda suyunu çekene kadar kavrulur.Ayrı bir tavada tereyağ eritilir,içerisine un ilave edilir pembeleşene kadar kavrulur,domateslerin üzerine kavrulan un ilave edilir,sıcak su ile kıvamı ayarlanır tuzu katılır. Blendr'la pürüzsüz bir kıvam elde edilir.son olarak
tel şehriye katılıp şehriyeler pişene kadar beklenip ateşten alınır.Ekmekler çok küçük doğranıp 1 kaşık sıvıyağda kavrulur,çorbaının üzerine servis yapılacağı zaman ekmek ve kaşar rendesi ile servis yapılır.ben kaşar peynirini tercih etmedim ama sevenler için güzel bir seçim olabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder