30 Tem 2013

KITIR EKMEKLİ MENEMEN

Malzemeler:
  • 2 büyük domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet yeşilbiber
  • 2 adet yumurta
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • Pul biber
  • 2 dilim ekmek
  • 2 kaşık sıvı yağ (ekmekleri kızartmak için)
Hazırlanışı:
  • 2 kaşık sıvı yağı tavaya koyup küçük doğradığımız sarımsak ve biberler ilave edilir.
  • Biberler kızarınca kabuklarını soyup yemeklik doğradığımız domatesleri ilave edip domatesler suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  • Yumurtaları kırıp karıştırıyoruz tuz ve pul biber ilave edip ateşten alıyoruz.
  • 2 kaşık sıvı yağı ayrı bir tavada ısıtıyoruz çok küçük doğradığımız ekmekleri hafif kızarıp kıtırlaşınca menemenin üzerine koyup servis ediyoruz çok lezzetli değişik bir menemen .

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

sahur için çok güzel bir tarif canım.ellerine sağlık.sevgiler.