27 Tem 2013

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN YEMEĞİ


malzemeler
5-6 adet patlıcan
2 kuru soğan
3 adet büyük domates
3-4 adet yeşilbiber
tuz
1 kesme şeker
4-5 adet sarımsak
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
 patlıcanlar  Alacalı soyulup (istediğiniz gibi kesebilirsiniz ) tuzlu suda bekletilir.15 dakika sonra teflon tavaya sıvı yağ ilave edilir patlıcanlar tavaya konup kapağı kapalı  kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Diğer malzemeler yemeklik doğranıp ilave edilir ,baharatları ve zeytinyağıda ilave edilip yine kısık ateşte  kapağı kapalı  pişirilir.Pişip tencereden boşalttıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir.
not:daha önce çığırtma diye yapmıştım bu sefer daha değişik pişirdim bence daha güzel oldu 

2 yorum:

Ferkay dedi ki...

nefis bayılırım, ellerine sağlık Gülüm..

anne eli gibi dedi ki...

patlıcanın her halini çok severim,eline sağlık...