MALZEMELER
MUHALLEBİSİ
1 Litre süt (5 su bardağı)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
125 gram margarin
1 paket vanilya
VİŞNE PELTESİ İÇİN
2 su bardağı vişne suyu
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nışasta
KARAMELİ İÇİN
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Etimek
YAPILIŞI
Etimekler borcama dizilir, 1 su bardağı şeker tavada çok yakmadan kremalize olması beklenir, üzerine soğuk su dökülerek şeker eriyene kadar kaynatılır,şerbet kıvamına gelince ateşten alınır,etimeklerin üzerlerine dökülür.
Muhallebisi içinUn ve margarin kavrulur. Sırasıyla süt, vanilya ve şeker eklenip muhallebi kıvamına getirilir. mikserle beş dakika çırpılıp hazırlanan muhallebi etimeklerin üzerine düzgün bir şekilde yayılır.3 yemek kaşığı hindistan cevizi muhallebinin üzerine serpilir.Şeftaliler dilimlenip yerleştirilir.
Peltesi için 2 su bardağı vişne suyu şeker ve nışasta pişirilir, muhallebinin üzerine yerleştirilip soğumaya bırakılır, bir gün dinlenirse daha güzel oluyor, buzdolabında enaz 4-5 saat beklemesi gerekiyor.
2 yorum:
canım ergül'üm ellerine sağlık,harika olmuşlar bayıldım.
benimde ramazan boyu denemelerim çok,
paylaşım için sıra bekliyorlar..
afiyetler olsun sevgiler
ablacım şahane bir görüntü :)
ellerine emeklerine sağlık :)
harikasın :)
Yorum Gönder