MALZEMELER
4 adet yufka
1adet kuru soğan
3diş sarımsak
Tuz,karabiber,pul biber
yarım kırmızı biber
3 adet yeşilbiber
1 adet domates
Yarım göğüs tavuk eti
YAPILIŞI
Tavuk etleri çok küçük doğranır, yağsız tavada suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır, küçük doğranan soğanlar ve 2 kaşık sıvıyağ ilave edilir, hafif pembeleşene kadar kavrulur,biberlerde ince doğranıp katılır biraz 2-3 dakika kavrulup domates kabukları soyulup küçük doğranıp ilave edilir, tuzu.karabiberi,pulbiberide ilave edilip domates suyunu çekince ateşten alınır. Hafif soğuyunca Yufka masaya serilir yufka yarısına kadar katlanır,hazırladığımız harç 4 de bölünüp bir parçası yufkanın katlanmış kısmına ortaya yayılır,yufka bohça gibi kapatılıp yağsız tavada çok az sıvı yağ ilave edilerek 2 taraflıda kızarınca ateşten alınıp diğerleride aynı şekilde pişirilir .
2 yorum:
Gülcüm ellerine sağlık,nefis olmuş..Olsaa daa yesek..
hiç denemedim tavuklusunu
merak ettim doğrusu
eline sağlık afiyet bal olsun
mutlu pazarlar
Yorum Gönder