MALZEMELER
2 kilo şeker
10-12 adet vişne
2-3 adet karanfil
1/2 çay kaşığı tereyağ
yarım limon suyu
YAPILIŞI
Ayvalar soyulur, dilim dilim doğranır, büyük bir tencereye koyulup üzerine çıkacak şekilde su doldurulup pişmeye bırakılır.Pişen ayvalalar suyun içinden süzdürülerek alınır,suyun içerisine şeker,tereyağ ve ayva çekirdekleri atılıp iyice koyulaşana kadar pişirilir,çekirdekler süzgeçle sudan çıkartılır,süzdüğümüz ayvalar ,vişnne ve karanfiller ilave edilir,tekrar reçel istediğimiz kıvama gelene kadar pişirilip ateşten alınır .
2 yorum:
Ellerinize sağlık,çok severim..Tam zamanı yapmanın..!!!
Çok güzel olmuş ellerine sağlık
Yorum Gönder