MALZEMELER
Yarım kilo parça et
250 gram arpacık soğanı
1tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 kaşık sıvıyağ
Tuz.pulbiber,maydanoz
1 tatlı kaşığı sirke
Patates
YAPILIŞI
Tavaya 2 kaşık yağ konulur kızınca etler ilave edilir,etlerin rengi dönünce üzerine sıcak su ilave edilir, arada köpükleri alınır, kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişip suyunu çeken etlerin üzerine ayıklanmış soğanlar ilave edilip, birlikte kavrulur, salçalar ilave edilir biraz kavrulur,tuzu, sirkesi,pulbiberi ve sıcak su ilave edilipsoğanlar yumuşayana kadar pişirilip ateşten alınır,kızarmış patatesle birlikte servis yapılır.
3 yorum:
ellerine sağlık gülcüm nefis olmuş...
ben bu pişirme şekline bittim daha sabah konuşuldu genelde sulu yapılırya papaz yahni bende sulu hiç sevmem işte bu tarif tam benlik aldım tarifi izninle sevgiler....
bende çok severim papaz yahniyi,bol sulu yapmam ama tabakta yağının olmasını tercih ederim genelde. Papaz yahni kırklarelinin en meşhur yemeklerindendir bende orda öğrenmiştim iyiki öğrenmişim. ellerine sağlık
Ellerinize sağlık çok severim.
Yorum Gönder