2 Kas 2013

PATATES MANTISI



MALZEMELER
1 Kilo patates
1 çay bardağı  ince bulgur
Tuz, karabiber, pulbiber
500 gram yoğurt
2 diş sarımsak
tereyağ, pulbiber
HAZIRLANIŞI
Patatesler haşlanıp soyulur, iyice ezilir,bulgur az sıcak su ile ıslatılıp 15 dakika bekletilir,  patatese,bulgur ve baharatlar ilave  edilerek hep  birlikte yoğurulur resimdeki gibi köfteler yapılır yağlı kağıt serili tepsiye dizilir 200 derecede ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirilir.Yoğurdun içerisine sarımsak ve tuz katılır pişen köfteler yoğurdun üzerine yerleştirilip eritilen tereyağ ve pulbiber dökülerek sıcak servis yapılır.

2 yorum:

yildiz dedi ki...

Sevgili Gül Abla,
harika bir tarif paylasmissin,ellerine saglik.
Yiyenlere afiyetler olsun.
Iyi Pazarlar diliyorum....

mutfagabuyrun dedi ki...

offf nefis nefisss.çok beğendim canım.ellerine sağlık.sevgiler.