31 Tem 2014

NURANİYE


MALZEMELER

2 adet kabak
1 adet küçük soğan (yeşil soğan olması gerekiyor ben olmadığı için kuru soğan kullandım )
2 kaşık sıvıyağ
2 kaşık pirinç
Bir kase yoğurt
2 diş sarımsak
dereotu,maydanoz
yağ ve pulbiber
YAPILIŞI
Soğanlar küçük doğranıp sıvıyağda kavrulur,rendelenen kabaklar ilave edilerek suyunu çekene kadar pişirilir pirinç ilave edilir,  kabakla birlikte biraz  kavrulur, tuz ve sıcak su ilave edilerek pirinç pilav diriliğine gelene kadar pişirilir, tamamen suyunu çekince ateşten alınıp soğuması beklenir.
Bir kase yoğurtun içine  2 diş sarımsak, maydanoz,dereotu küçük doğranıp ilave edilerek Soğuyan kabakların üzerine dökülür üzerine eritilmiş yağ ve pulbiber eklenip
servis yapılır.




Hiç yorum yok: