MALZEMELER
1 kilo yer elması
5 adet havuç
500 gram arpacık soğanı
2 adet yeşil elma
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı un
1 limon suyu
YAPILIŞI
Yer elmaları soyulup unlu suda bekletilir. Elmları ve havuçları küp küp doğruyoruz, limonlu suda bekletiyoruz,tencereye zeytinyağını koyup içerisine havuçları ilave edip kavuruyoruz, arpacık soğanları katıp 5 dakika kadar birlikte kavuruyoruz, 1 çorba kaşığı un serpip 2 su bardağı su ilave edip kapağını kapatıp 7-8 dakika kadar pişiriyoruz yer elmalarını ve elmaları katıp tuzunu, şekerini ve limonsuyunu katıp pişmeye bırakıyoruz.
1 kilo yer elması
5 adet havuç
500 gram arpacık soğanı
2 adet yeşil elma
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı un
1 limon suyu
YAPILIŞI
Yer elmaları soyulup unlu suda bekletilir. Elmları ve havuçları küp küp doğruyoruz, limonlu suda bekletiyoruz,tencereye zeytinyağını koyup içerisine havuçları ilave edip kavuruyoruz, arpacık soğanları katıp 5 dakika kadar birlikte kavuruyoruz, 1 çorba kaşığı un serpip 2 su bardağı su ilave edip kapağını kapatıp 7-8 dakika kadar pişiriyoruz yer elmalarını ve elmaları katıp tuzunu, şekerini ve limonsuyunu katıp pişmeye bırakıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder