23 Eyl 2014

KIYMALI KABAK YEMEĞİ

MALZEMELER
4 Adet kabak
100 gram kıyma
1 orta boy soğan
1 domates
2 yeşilbiber
1tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
2 kaşık sıvıyağ
tuz
HAZIRLANIŞI
Kıyma tencereye konur,suyunu çekince sıvı yağ ve soğan ince doğranıp ilave edilir,soğanlar yumuşayınca salçalar ve tuz ilave ediler kavrulur.Kabuklarını soyup yarım ay şeklinde dilimlediğimiz kabaklar küçük doğradığımız biberler ,kabuklarını soyup küçük doğradığımız domatesler,pul biber  katılıp kendi suyu ile pişmeye bırakılır  gerekirse az sıcak su eklenebilir.
NOT: BİZİM EVDE KABAKLI YEMEKLER PEK SEVİLMEDİĞİ İÇİN BENİMDE AKLIMA GELMİYOR UNUTTUM İYİCE AMA BEN ÇOK SEVİYORUM GEÇEN BİR ARKADAŞIMIZ YAPINCA AKLIMA GELDİ ÇEKİNE ÇEKİNE YAPTIM AMA BENDEN ÇOK SEVDİLER .

3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

üzerinede yoğurt .hımm nefis olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

kalpkurabiye dedi ki...

genelde pirinçle veya bulgurla pişiririm ben bol yoğurtla yeriz ama kıymalısı da güzel olmuş ellerine sağlık ablacım..

Yemek Tarifleri dedi ki...

Elinize sağlık çok güzel olmuş...
yumurtalı kabak tarifi bu da benim tarifim :)