MALZEMLER
16 adet dolmalık biber
1,5 su bardağı pirinç
2 orta boy soğan
2 orta boy domates
1çorba kaşığı kuş üzümü,
1,5çay bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı sıcak su
yarım demet maydanoz,nane,karabiber,tuz,pulbiber
bir adet kesme şeker
yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
Dolmalık biberlerler ayıklanıp yıkınır suları süzülmesi için ,ters çevrilir.Pirinçler sıcak tuzlu suyla ıslatılır,yarım saat bekletilip yıkanır.,( yarım çay bardağı zeytinyağ, yarım limon ve 1,5 su bardağı su en son üzerine dökmek için ayrılır ),
Soğanlar ve maydanozlar çok ince doğranır.domatesler rendelenir,diğer malzemelerde eklenir, yice karıştırılıp biberler çok sıkı olmayacak şekilde doldurulup tencereye dizilir,ayırdığımız zeytinyağı limon suyu ve su ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz,pişmeye yakın suyunu tam çekmeden fırın tepsisine dizip kalan suyuda üzerine gezdirip fırının üst ızgarasını yakıp 200 dercede hafif kızarna kadar pişiriyoruz.
1 yorum:
ablacım ellerine sağlık..
bende sürekli fırında pişiriyorum çok daha leziz oluyor :)
afiyetle..
Yorum Gönder