- Yarım kilo döşten çekilmiş kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Bir çay bardağı galeta unu
- Bir çay bardağı su
- Bir çay kaşığı karbonat
- Bir çay kaşığı tuz
- 3 diş sarımsak
- Tuz,karabiber,toz kırmızıbiber
- HAZIRLANIŞI
- Kıyma,tuz,su ve galeta unu 10 dakika yoğurulup dolapta bir gece bekletilir.Ertesi gün rendelemiş soğan,sarımsak ve karbonatı katıp hepsi birlikte iyice yoğurulup kapalı bir kapta 2 saat bekletilir.
- Yağsız tavada kısık ateşte çok kurutmadan pişirilir.
2 yorum:
Tarif için teşekkürler, bir Bursalı olarak bunu denemek farz oldu... 👍
çok severim köfteyi canım.harikada sunum olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
Yorum Gönder