23 May 2015

İNEGÖL KÖFTESİ


  • Yarım kilo döşten çekilmiş kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Bir çay bardağı galeta unu
  • Bir çay bardağı su
  • Bir çay kaşığı karbonat
  • Bir çay kaşığı tuz
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz,karabiber,toz kırmızıbiber
  • HAZIRLANIŞI
  • Kıyma,tuz,su ve galeta unu 10 dakika yoğurulup dolapta bir gece bekletilir.Ertesi gün rendelemiş soğan,sarımsak ve karbonatı katıp hepsi birlikte iyice yoğurulup kapalı bir kapta 2 saat bekletilir. 
  • Yağsız tavada kısık ateşte çok kurutmadan pişirilir.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Tarif için teşekkürler, bir Bursalı olarak bunu denemek farz oldu... 👍

mutfagabuyrun dedi ki...

çok severim köfteyi canım.harikada sunum olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.