26 Kas 2014
TESPİH SÜSLEME
ÇITIR ÇITIR TAVUKLU BÖREK
2 adet yufka
sıvıyağ
İÇ MALZEMESİ
2 adet tavuk göğsü veya 2 adet but
2 adet orta boy soğan
karabiber , tuz
YAPILIŞI
Tavuk etleri kuş başı doğranır, soğanlar çok küçük doğranıp ilave edilir. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırılır, yufkalar masaya tek olarak serilir,sıvıyağ ile yağlanır ortadan iki ye bölünür kenarları kesilir kare şekline getirilir . Bu yufkaları tekrar 4 parmak genişliğinde şerit halinde kesip kenarına tavuk etlerini koyup muska gibi katlayarak yağlı kağıt serili tepsiye veya yağlanmış tepsiye dizilir üzerleri sıvıyağ ile yağlanır 175 derecede pişer, diğer yufkalarda aynı şekilde hazırlanır.
21 Kas 2014
Kış geldimi dolaptan eksik olmaz zeytinyağlı lahana sarması
1 adet sarmalık lahana( yumuşak olmalı )
4 adet kuru soğan
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı nane
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı zeytin yağı
YAPILIŞI
Pirinci tuzlu suda 1 saat ıslatıyoruz.Tencereye zeytinyağını alarak ısıtıyoruz, soğanı ve fıstığı ekleyip pembeleştirdikten sonra ayıklanmış kuş üzümü ekleyip bir kez daha çeviriyoruz.İyice yıkayıp süzdüğümüz pirinci ilave edip biraz kavuruyoruz, 1 bardak suyu ekliyoruz. En son olarak baharatları ,şekeri, maydanozu ve naneyi ekleyip hafif suyunu çekene dek pişiriyoruz. Lahanaları tuzlu suda hafif haşlıyoruz , soğuk su dolu kaba alıyoruz, soğuduktan sonra suyunu süzüp lahana yapraklarına hazırladığımız içten koyarak sarıyoruz.Tencereye dizmeden evvel dibine lahananın sarmadığımız kısımlarını döşüyoruz. üzerine sardığımız lahanaları diziyoruz dizdiğimiz sarmaların üzerine yarım limon suyu ,2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 2 bardak suyu gezdiriyoruz.Üzerine bir tabak kapatıp suyunu çekinceye dek kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişiriyoruz .
12 Kas 2014
11 Kas 2014
SÜNGER GİBİ BAYATLAMAYAN POĞAÇA
1Subardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıcak süt
2 yumurta birini sarısı üzerlerine
1 paket kabartma tozu
1 paket in stant maya
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
HAZIRLANIŞI
Sıvı malzemeler yoğuracağımız kapta iyice karıştırılır,un,maya,şeker,tuz ve kabartma tozu ilave edilip yumuşak bir hamur elde edilir,mayalanması beklenir,mayalanan hamurdan istediğimiz büyüklükte poğaçalar yapmak için hamur eşit parçalara bölünür,( ceviz büyüklüğünde veya yumurta büyüklüğünde) elimizde açıp istediğimiz içten koyup kapatıyoruz. Tekrar mayalandırıp Üzerine 1 tatlı kaşığı yoğurt,bir tatlı kaşığı sıvı yağ ve yumurta sarısınını karıştırıp sürüyoruz 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Üzerlerine bir tepsi kapatırsak Yumuşacık oluyorlar .
5 Kas 2014
4 Kas 2014
MUHALLEBİLİ KADAYIF
MALZEMELER
250 gram kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı ceviz
MUHALLEBİSİ
1 kilo süt
4 kaşık un
3 kaşık nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şan ti
1yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Kadayıf buzlukta bir müddet bekletilir hafif donunca çıkartılıp ufalanır,tereyağı eritilip kadayıf şeker ile birlikte ilave edilir ağır ateşte biraz kavrulur,ceviz ilave edilerek istediğimiz kıvama gelene kadar daha kavrulup ateşten alınır.
Muhallebisi için krem şan ti ve vanilya hariç bütün malzemeler pişirilir. soğumaya bırakılır soğuyan muhallebiye vanilya ve krem şan ti ilave edilerek mikserle 5-10 dakika çırpılır,borcama veya tepsiye kadayıfın yarısı yerleştirilir üzerine muhallebi dökülür, diğer kalan kadayıf üzerine düzgün bir şekilde yerleştirilir.3 -4 saat dolapta bekletilip servis yapılır.Not: ben üstündeki kadayıfı servis yapacağım zaman muhallebinin üzerine
yerleştiriyorum çıtır çıtır olması açısından .
20 Eki 2014
TEK KİŞİLİK KOLAY BÖR
MALZEMELER
1 Su bardağı süt
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
3 yumurta
beyaz peynir
maydanoz
HAZIRLANIŞI
Yufkalar masaya serilir, sigara böreğinde olduğu gibi 8 parçaya bölünür. Yumurtaların 2 tanesi iyice çırpılır,içerisine süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.yufkaların her bir parçasına 2 kaşık karışımdan dökülüp her tarafına sürülür sivri ucu içeriye katlanıp peynirli iç konulur fazla olan kısım peynirin üzerine kapatılır, geniş kenar büzdürülüp sarılır kalan harcın içerisine diğer yumurta kırılıp böreklerin üzerine bolca sürülür 200 derecede ısıtılmış fırında pişer.
1 Su bardağı süt
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
3 yumurta
beyaz peynir
maydanoz
HAZIRLANIŞI
Yufkalar masaya serilir, sigara böreğinde olduğu gibi 8 parçaya bölünür. Yumurtaların 2 tanesi iyice çırpılır,içerisine süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.yufkaların her bir parçasına 2 kaşık karışımdan dökülüp her tarafına sürülür sivri ucu içeriye katlanıp peynirli iç konulur fazla olan kısım peynirin üzerine kapatılır, geniş kenar büzdürülüp sarılır kalan harcın içerisine diğer yumurta kırılıp böreklerin üzerine bolca sürülür 200 derecede ısıtılmış fırında pişer.
Harikalar mutfağı
Yeni yarışmada pasta ustası olmak umuduyla yeni tariflerimle yine harikalar mutfağındayım
Serkan Bozkurt şefin jürü üyeliği yaptığı yarışmada beşinci oldum güzel hediyeler kazandım.Çok teşekkürler, Harikalar mutfağı.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)