3 Oca 2015

PANDİSPANYA VE PASTASI



 10yumurta
250 gram şeker
250 gram un
25 gram bugday nışastası
1 paket kabartma tozu
bir fiske tuz
HAZIRLANIŞI
Yumurta sarıları ayrılıp yumurta beyazları bir fiske tuz ile mikserle çırpılır, şeker ilave edilerek tekrar çırpılır,sarıları teker teker ilave edilerek çırpmaya Devam edilir istenen kıvama gelene kadar çırpılır.Un,nışasta ve kabartma tozu ayrı bir kapta iyice harnanlanıp yavaş yavaş yumurtalara eklenir,tahta kaşık veya el çırpıcısıyla keki söndürmeden karıştırılıp  yağlanmış kalıpa dökülür,180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
kek 4 pata ayrılıp süt, meyve suyu gibi sıvılarla ıslatılıp istenen kremayla hazırlanır .

22 Ara 2014

KAGITTA HAMSİ


Arkadaşım Pakize hanım kursta tarifini vermişti. Bana kızartma dokunduğu için bu tarifi çok beğendim. Düz bir tabağa yağlı kağıt serip kılçıklarını çıkartıp,tuz,karabiber serptiğimiz hamsileri iki hamsiyi birleştirip tabağa diziyoruz, üzerini kağıtla kapatıp kenarlarından kıvırıyoruz, tavaya 2 kaşık yağ koyup tabaktaki hamsileri yavaşça tavaya aktarıp iki taraflı pişirip servis yapıyoruz

9 Ara 2014

kremalı mantarlı makarna


400 gram mantar 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak Yarım paket krema Yarım çay bardağı su Rendelenmiş kaşar peyniri Sıvı yağ Tuz Karabiber 


 HAZIRLANIŞI Makarnaları haşlayalım. Diğer tarafta 2-3 yemek kaşığı sıvı yağda küçük doğranmış soğan ve küçük küçük doğranmış sarımsakları soteleyelim.İnce doğranmış mantarları da ekleyip kavurmaya devam edelim. Mantarlar piştikten sonra üzerine yarım paket kremayı ve yarım çay bardağı suyu ekleyip. Tuz ve karabiberini de ekleyip kaynatalım. Haşlanmış ve suyu süzülmüş makarnaları sosun içine alıp karıştıralım. Servis tabağına alıp rendelenmiş kaşar peyniri ile ince kıyılmış maydanozu serperek servis yapalım

8 Ara 2014

FADİK

. MALZEMELER

1 kilo ıspanak
2 adet soğan
150 gram kıyma
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz 
ÜZERİNE
Yarım kilo yoğurt
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağ
1 paket dolmalık fıstık
2 adet çubuk tarçın
1 paket tost ekmeği
YAPILIŞI
Tencereye sıvıyağı koyup ince doğradığımız soğanları kavuruyoruz ,kıymayı ilave edip birlikte kavurmaya devam ediyoruz yemeklik doğradığımız ıspanakarıda katıp pişmeye bırakıyoruz,pişmeye yakın baharatlarınıda ilave edip biriki dakika daha pişirip ateşten alıyoruz.
Tost ekmeklerini küp küp doğrayıp fırnda kızartıyoruz .
Bir kabın içerisine kızarmış ekmekleri koyup üzerine  ıspanalı harcımızı döküyoruz ıspanakların üzerine  sarımsaklı yoğurtu döküyoruz,   2 çorba kaşığı tereyağında dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurup yoğurtun üzerine döküp çubuk tarçınlarla süslüyoruz 

30 Kas 2014

KATMER POĞAÇANIN TARİFİYLE


MALZEMELER
1su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
20 gr yaşmaya 1 yumurta (sarısı üzerine beyazı içine koyacağımız peynire )
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı )
ARASINA SÜRMEK İÇİN
75 gr tereyağ veya margarin(oda sıcaklığında yumuşatılmış)
İçine koymak için100 gr beyaz peynir

YAPILIŞI
Maya çok az ılık suyla eritilecek Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yapılıcak. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayrılacak Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağ veya margarin ince bir tabaka halinde sürülecek . Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarlayıp. En üsttekine yağ sürülmeyecek. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyütüp istediğimiz büyüklükte kareler kesip, arasına peyniri yumurta akıyla karıştırıp koyarak üçken (bastırmadan) kapatıyoruz 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürerek ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirilecek