16 Ağu 2007

REÇELLİ, MARMELATLI, KAYMAKLI KREPLER


1 yumurta
2 su bardağı süt
aldığı kadar un ,tuz
Sıvıyağ
İÇ MALZEMESİ
Kaysı reçeli,böğürtlen reçeli,erik marmelatı , kaymak ,antep fıstığı
arzuya göre daha değişik reçel ve marmelatlarla yapılır
YAPILIŞI
Blendırın içine 1 yumurta kırılır 2 su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz eklenir un yavaş yavaş eklenir boza kıvamından daha sulu bir hamur hazırlanır .
( blendrda pürüzsüz ve çok kolay oluyor )
Teflon tava ateşte iyice ısıtılır 1 tatlı kaşığı yağ eklenir 1 kepçe krep hamuru tavaya dökülür iyice yaydırılır krepler tutununca üzerine 1 çay kaşığı yağ gezdirilir ters çevrilir hafif pişince alınır . kurumaması için üst üste gelecek şekilde dizilir .
Diğer kreplerde aynı şekilde hazırlanır .
içlerine marmelat ve kaymak konulup sarılır üzerlerine antep fıstığıserpilir ve reçelin suyundan gezdirilir .


5 yorum:

Adsız dedi ki...

krepler harika ellerine sağlık size afiyet olsun görüşmek üzere sağlıkla kal sevgilerimle....

Adsız dedi ki...

Günaydın canım,sabah sabah krepler muhteşem görünüyor, ellerine sağlık, bizimkiler de çok severler krepi, daha sıcakken hemen sarıp yerler arzularına göre, ellerine sağlık canım, afiyetler olsun, sevgilerimle öpüyorum...

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık krepler nefis görünüyor, paylaştığınız için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

ne kadar sahane olmus bu krepler,ellerine saglik canim.

lezzetlilerim dedi ki...

HAYIRLI CUMALAR ABLACIM. KREPLERİN ŞAHANE OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK. KAYISI REÇELİNİDE PEK SEVERİM.
SEVGİLER