2 Kas 2007

GERDAN HAŞLAMA






MALZEMELER
1 adet kuzu gerdan
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
4 adet patates
1 adet domates
2 adet yeşilbiber
Tuz, karabiber, pulbiber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Teflon tencereye bir kaşık yağ koyulup iyice kızdırılır, etler fazla kızartılmadan hafif sotelenir, yemeklik doğradığımız soğanlar ve havuçlar katılır kapağı kapatılıp soğanlar biraz sotelenir, sıcak su ilave edilir, pişmeye bırakılır. Etler pişince iri doğradığımız patatesler, domates, yeşilbiberler, tuz ve karabiberide eklenip patatesler pişince ateşten alınır. Arzu edilirse pulbiber ekilerek servis yapılır .
NOT: arzu edilirse başka sebzelerde eklenebilir, Bu şekilde etler çok hafif sotelenip yapılırsa çok lezzetli oluyor. Resimdeki gibi suyu az olmayacak biraz sulu olmalı ben resimlerken suyunu az eklemişim .


2 yorum:

lezzetlilerim dedi ki...

Günaydınlar Ablacım, ellerine sağlık tam bir gıda deposu hemde sağlıklı. Valla sabah olmasına rağmen canım çekti...
sevgiler

ortanca34 dedi ki...

MERHABALAR..İYİ PAZARLAR..
İNŞALLAH DAHA İYİSİNİZDİR..
GERDAN HAŞLAMA SÜPER GÖRÜNÜYOR..
ELLERİNİZE SAĞLIK..
PATLICANDA ÇOK DEĞİŞİK OLMUŞ..BENDE DE BİR ADET VAR..BEKLİYOR KIZARTILMAYI..ACEP BEĞENİRLER Mİ..DÜN DEĞİŞİK BİRŞEY YAPIİİM DEDİM EŞİM BİR SÖYLENDİ..ŞİMDİ CESARETİM KALMADI YENİ TARİFLERE:))))
SEVGİLER..SAĞLICAKLA KALIN..