KABAKLI BÖREK
1 Kilo kabak
2 adet kurusoğan
Tuz,karabiber
125 gram eritilmiş tereyağ
3 adet yufka
1 yumurta
1 yemek kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Kabakların kabukları soyulup tavla zarı gibi doğranır, soğanlar da aynı şekilde doğranıp kabaklara ilave edilir bir kenarda bekler .(yufkanın içine koyacağımız zaman tuzu ve karabiberi ilave edilir, hemen tuzunu koyarsak su salar böreğimiz güzel olmaz )
Yufka masaya serilir her tarafı tereyağ ile yağlanır, hazırladığımız kabaklı içimize tuz ve karabiber ilave edilip harmanlanır, resimdeki gibi 4 parçaya böldüğümüz yufkanın kenarına kabaklı iç konup çok gevşek değil çok sıkıda olmayacak şekilde rulo yapılır, gül böreği gibi yuvarlanıp tepsiye yerleştirilir üzerlerine 1 çay bardağı sütün içine 1 yumurta 1 kaşık sıvıyağ ilave edilerek sürülür (dolapta bir gece beklerse çok daha güzel oluyor) 180 deecede ısıtılmış fırında pişirilir .
Kabak mevsimi geçmeden yapmanızı tavsiye ederim ben sebzeyle yapılan börekleri çok sevdiğim için bu böreği sık sık yapıyorum .
6 yorum:
kabaklı börek harika görünüyor ellerine sağlık.
Blogumuza bekleriz;
El Yapımı Ahşap Oyuncak
oyuncakmu.blogspot.com
Bedia & Emre
ben rendeleyerek yapıyordum ama seninkide değişik olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
ellerine sağlık nefis oluyor kabak böreği afiyetle sevgiler
canım benim, ellerine sağlık çok lezzetli olduğu görüntüsünden belli oluyor sevgiler
Çok hanklısın Ergülcüğüm..
sebze gibisi yok hakikaten..
bende sabahları ne çok severim :=)
Yorum Gönder