5 Kas 2011

GALETA UNLU POAÇA

250 gram margarin
1çay bardağı sıvıyağ
1çay bardağı yoğurt
1 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
İÇİ 
3 adet patates
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber
ÜZERİ İÇİN
1yumurta sarısı
Galetaunu
YAPILIŞI
Bir kabın içerisine margarin, sıvıyağ, yoğurt,yumurta akı ve tuzu  koyup  bütün malzemeleri iyice karıştırıyoruz .
Elenmiş un ve kabartma tozunuda ilave ederek kulak memesinden yumuşak bir hamur yoğuruyoruz .
Haşlanmış soğumuş patatesler ezilip içerisine  tuz, karabiber, pulbiber ve mayadanozu ilave ederek iç hazırlanır . Ceviz büyüklüğünde kopartığımız hamur elimizle açılıp hazırladığımız içten  koyup ağzı kapatılarak ters çerilip üzerine yumurta sarısı sürerek galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serdğimiz tepsiye yerleştirip 200  derecede ısıtılmış fırında pişirilir .

Hiç yorum yok: