5 Kas 2011

PIRASALI KEK

4  adet pırasa
3 yumurta
1.5 su bardağı irmik
 1su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Tuz, karabiber, kırmızı biber

YAPILIŞI
Pırasanın beyaz kısımları ortadan kesilerek ince ince doğranacak ,biraz sıvıyağda pırasalar yumuşayıncaya kadar kavrulacak, tuz, karabiber  ve pulbiber ilave edilecek .
Cam bir kasede 3 yumurta mikserle çırpılıp, yoğurt ve sıvıyağ ilave edilerek çırpmaya devam edilecek ,un, kabartmatozu ve irmiği  de katıp tahta bir kaşıkla karıştırıp, soğuyan pırasalarıda ilave ederek baton bir kalıbı sıvıyağ ile yağlayarak keki kalıba döküp 175 derecede ısıtılmış fırında pişirilip servis yapılır.

3 yorum:

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim, ellerine saglik nefis olmus, gecen bende yaptim, harika oldu. Seninkide harika olmus ellerine saglik canim.
Hayirli Bayramlar dilerim...
Sevgiler...

Cahide dedi ki...

Bayramımız mübarek olsun. Rabbim daha nice bayramlara eriştirsin...

Baharcicegi dedi ki...

Ablacim ellerine saglik tarifi aldim deneyecegim ama irmik girince hamura böregi sertlestirmiyormu
neseli huzur dolu bayramlar dilerim