MALZEMELER
4 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
üst malzemesi
3 adet elma
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tere yağ
Yarım limon
YAPILIŞI
Elmalar soyulup ince dilimlenir üzerlerine yarım limon sıkılır (kararmaması için )Tere yağ eritilir, içine bir çay bardağı şeker ilave edilir, şeker erimeye başlayınca elmalar ilave edilerek 5 dakika kadar birlikte pişirilir,soğuması beklenir.
Yumurta ve şeker mikserle 5 dakika çırpılır, süt ve sıvı yağ ilave edilerek 1 dakika kadar daha çırpılıp elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu katılıp tahta kaşıkla karıştırılır, kek kalıbının altına yağlı kağıt serilir, kalıbın kenarları tere yağ ile yağlanıp elmalar resimdeki gibi dizilir kalan şerbet üzerlerine gezdirilir kek elmaların üzerine dökülüp 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.Kek fırından çıkınca 10 dakika bekletilip bir servis tabağına ters çevrilir.
NOT: PANDİSPANYA GİBİ YUMUŞACIK ÇOK LEZZETLİ OLUYOR TAVSİYE EDERİM ÇOK BEĞENECEKSİNİZ
8 yorum:
Elmalı olan herşeyi çok seviyorum, Muhteşem görünüyor ellerine sağlık canım benim..
Sevgiler..
Oh oh oh çok güzel olmuş :)
Canım ablam maşallah nasılda kabarmış
benim gibi elma severler için nefis bir kek ellerin dert görmesin.Bende
bu yaz gelmeyi çok istedim ama bilir
sin el işinde çalışınca izin almak zor.Ama çokkk istiyorum yanına gelmeyi Rabbim nasip ederse ilk fırsatta ordayım ablacım öpüyorum ellerinden...
bu nasıl cezedici bir görüntü canım.harika olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
canım ablam maharetli ellerinden harika olmuş
bunlar yenmezmi.
maşallah sana:)))
ABLACIM NE GÜZEL KABARMIŞ ÖYLE MAŞAALLAH..
ELLERİNE SAĞLIK,EN SEVDİĞİM KEKTİR ELMALI,NEFİSS GÖRÜNÜYOR.
ne mutluki, artık tam havaları ve elmanın taze demleri..
bendede pek eksikliği yok..
ellerine sağlık ergülcüm, ne kadar güzel kabarmış
renk bir harikaaa..
Ablacigim,nefis görünüyor kek.Tam orantili kabarmis benim keklerin ortasi kabarir kenarlar az kabarir.Ellerine saglik can ablam.
Selam ve dua ile...
Yorum Gönder