3 Kas 2013

ıspanaklı patatesli börek


 MALZEMELER
3 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yumurta sarısı
İÇİ İÇİN
yarım kilo ıspanak yaprakları 
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ ıspanağı kavurmak için  
4 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, pul biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ patatesi kavurmak için 
YAPILIŞI
Kuru soğanlar yemeklik doğranır  2 yemek kaşığı sıvı yağda kavrulur, haşlanmış patatesler ezilerek soğanlara katılır  ve kavrulur tuzu,karabiberi, pul biberi  katılarak ateşten alınır  soğutulur.aynı işlem ıspanaklar içinde yapılır   1 çay bardağı sıvı yağın içine 1 çay bardağı süt katılıp karıştırılır .Yufkalar  masaya serilerek ortadan ikiye ayrılır üzerlerine yağlı karışım sürülür, yufkanın geniş kısmına patatesli iç konularak rulo yapılıp 10 ar santim kesilerek, yağlı kağıt serili veya yağlanmış, tepsiye dizilerek üzerlerine 1 yumurta sarısı  1 tatlı kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı yoğurt çırpılarak sürülür  ve susam serpilir 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir .gül böreği gibi yapacaksak yufka dörde bölünüp karışımdan sürülür patates ve ıspanak yufkaın her ttarafına gelecek şekilde yayılır rulo yapılıp gül böreği gibi kıvrılır 
NOT.çıtır çıtır olmasını istemiyorsak üzerine bir tepsi kapatılarak yumuşak olması sağlanır  fırından çıkınca sarmassak çıtır ,çıtır bir börek oluyor  afiyet olsun 

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis nefisss.gece gece canım çekti.ellerine sağlık canım.sevgiler.

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık güzel ablam mis gibi görünüyor böreğin..
sevgiler..