26 May 2014

Püf noktalarıyla çıtır çıtır lokma tatlısı


MALZEMELER
3 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 fiske tuz
kızartmak için sıvı yağ
ŞERBETİ
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
bir iki damla limon
Kaynatılıp iyice soğutulacak
Hazırlanışı
Bir su bardağı ılık su ile,bir çorba kaşığı şeker,bir fiske tuz ve maya karıştırılır,kabarınca unun ortası açılıp  hazırlanan  maya ve biraz daha ılık su ilave edilip çırpıcıyla pütürsüz bir hamur olana kadar çırpılıp en son kaynar su eklenip kıvamı ayarlanır,boza kıvamında olacak üzerini kapatmadan bırakıyoruz 15-20 dakika sonra kabarıp 2 katına çıkıyor. Kabaran hamuru hafif karıştırıp kızgın yağda orta ateşte istenen büyüklükte kaşıkla kopartılıp kızartılır,kızaran lokmalar şerbete atılıp bekletmeden alınır.










Hiç yorum yok: