11 Ağu 2015

KARAMELLİ TAVUK GÖĞSÜ


MUHALLEBİSİ
1 Litre süt (5 su bardağı)
1 su bardağı un 
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1 paket kremşanti 
  
KARAMELİ İÇİN
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Etimek  
YAPILIŞI
Etimekler borcama dizilir, 1 su bardağı şeker tavada  çok yakmadan kremalize olması beklenir,  üzerine soğuk su dökülerek şeker eriyene kadar kaynatılır,şerbet kıvamına gelince  ateşten alınır,etimeklerin üzerlerine dökülür.
Muhallebisi için 5 su bardağı süt ,1 subardağı un ,1 su bardağı şeker birlikte devamlı karıştırılarak pişirilir, 1 yemek kaşığı tereyağ eklenir yağ eriyince ateşten alınır,vanilyası ilave edilir,soğuması beklenir soğuyunca 1 paket kremşanti ilave edilip 3-4 dakika mikserle çırpılır, hazırlanan muhallebi  etimeklerin üzerine düzgün bir şekilde yayılır.



Hiç yorum yok: