23 Nis 2014

ÇITIR ÇITIR YUFKA TATLISI


 MALZEMELER
2 adet yufka
2 yumurta sarısı
ceviz veya fındık istenirse marmelat
PUDRA ŞEKERİ
HAZIRLANIŞI
Yumurtanın kokusunu sevmiyorsanız  sürmedende sarabilirsiniz yanlız uçlarını iyi ıslatmak gerekir ..Yufka masaya serilir üzerine yumurta sarısı sürülür, ceviz serpiştirilir veya koyu bir marmelattan çok az sürülüp ortaya kadar rulo yapılır diğer uçtanda rulo yapılıp ortadan kesilir,derin dondurucuda  1 saat bekletilir,dolaptan çıkınca çeşmenin altında ıslatılıp   resimdeki gibi baklava dilimleri kesilip bol yağda kızartılır  havlu kağıt üzerine çıkartılır,sıcakken pudra şekeri elenir

:NOT: bu tarifi internette gördüm ama not alırken kime ait olduğunu yazmamışım bu güzel tarif için çok teşekkürler .
Tarif her zamanki gibi benim küçük değişikliklerimle hazırlandı AFİYET OLSUN 

20 Nis 2014

PATATESLİ SOSYETE MANTISI




2 Adet yufka 2 adet büyük boy patates 1 adet kuru soğan tuz ,kırmızı biber ,karabiber
1 kase yoğurt 2 diş sarımsak üzerine eritilmiş tereyağ
Patatesler haşlanr soyulup ezilir.Soğan 2 kaşık sıvıyağda kavrulur,patatesler ilave edilip birlikte biraz kavrulur,tuzu biberi eklenip ocaktan alınıp soğutulur.Yufkalar 3-4 santim genişliğinde sigara böreği gibi kesilir 1 er tatlı kaşığı patatesli iç konulup sarılır. KIZGINYAĞDA KIZARTILIR SARIMSAKLI YOĞURT VE ERİTİLMİŞ TEREYAĞI NA PULBİBER İLAVE EDİLİP MANTILARIN ÜZERLERİNE DÖKÜLEREK SERVİS YAPILIR

19 Nis 2014

ÇİÇEK EKMEK








MALZEMELER
4 Su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı oda ısısında yoğurt suyu
1 tatlı kaşığı tuz
2 YEMEK KAŞIĞI TERE YAĞ
Un elenir ortası açılıp yaşmaya unun ortasına  ufalanır,ılık su, yoğurt suyu  ve süt ilave edilerek parmak uçlarımızla maya eritilir,un yavaş yavaş yavaş çekilir mayayla tuzu temas ettirmeden tuz katılır,kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur,5 dakika dinlendirilip,12 eşit  parçaya bölünür.Kelepçeli kek kalıbı tere yağ ile yağlanır. Tere yağ eritilip ılınır.Hamurların bir tanesi ayrılır ,diğerleri çay tabağı büyüklüğünde açılıp yarısı eritilen tereyağına arkalı önlü batırıp çıkartıyoruz ikinci bezeyi de aynı şekilde yarısını arkalı önlü tereyağına batırıp ilk bezenin yağsız olan kısmının üzerine gelecek şekilde  bütün bezeler bitene kadar bütün   yerleştirilip en son bezemizi açmadan kalıbın ortasına yerleştiriyoruz . Kalan yağımızı da hamurun üzerine döküp 2 katı olana kadar mayalanmasını bekliyoruz ortasına çörek otu kenarlarına susam döküp 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz.OKTAY USTANIN NEFİS BİR TARİFİ BİR DAHAKİ SEFERE ZEYTİN EZMELİ  CEVİZLİ VE  HAŞHAŞLI DENEYECEĞİM

ETLİ PATATES YEMEĞİ

300gram parça et
1 soğan
2 patates
3 adet domates
2 yeşil biber
YAPILIŞI
Etler biftek gibi ince kesilir, teflon tencerede suyunu çekince 2 kaşık sıvıyağda kavrulur,soğanlar ilave edilir hep  birlikte kavrulur, domatesler kabuğu soyulup küçük doğranıp ilave edilir,  domatesler suyunu çekince patatesler ve biberler doğranıp ilave edilir, biraz  kavrulup sıcak su ,tuz eklenip pişmeye bırakılır

ŞEKER HAMURU KURABİYELERİM















17 Nis 2014

MEKİK

KURSTA YAPTIĞIMIZ MİS GİBİ TEREYAĞ  VE BADEMLİ HARİKA BİR LEZZET
MALZEMELER

250 gr. yumurta akı (7 yumurta akı )
250 gr. tereyağı
125 gr. toz badem
125 un gr. 
20 gr. kabartma tozu
250 gr. toz şeker
YAPILIŞI
 Tereyağı eritilir.(yakmadan kaynatılır.) özellikle kaynatılacak.
 Mikserde toz badem, un, kabartma tozu, şeker ve yumurta akı iyice çırpılır.
. Çırpılma işlemi devam etmekte iken kaynamakta olan tereyağı yavaş yavaş ilave edilir. iyice yedirilir.
bu kekin  tutması için tereyağının kaynar olması ve çırpma devam ederken yavaş yavaş ilave edilmesi gerekmekte. Yoksa yumurta beyazları homojen bir şekilde karışmayacağı için istenen sonuç alınamayacaktır
 Mekik kalıplarına bir yemek kaşığı kadar çok dolu olmayacak şekilde dökülür. Kalıplarınızı yağlamaya gerek yok.
 200 derecede kızgın fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
NOT:badem tozu yerine ince çekilmiş fındık tozu  tozu da kullanılabilir.
Her bir mekiğin ortasına 1'er vişne konulabilir.ben kalıbım olmadığı için kağıtlarda pişirdim ,aslında mekik kalıpları var

10 Nis 2014

MEYVELİ KEK



 3 Yumurta
340 gram kekun
100 gram yumuşak margarin
yarım su bardağı sıvıyağ
3/4 su bardağı süt
 1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
ceviz, kuru üzüm,incir,portakal kabuğu şekerlemesi
incir küçük parçalara bölünüp suda 10 dakika bekler üzümde aynı şekilde suda bekler suları süzülüp iyice kurulanıp unlanır kek malzemelerine hepsi katılır
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şeker iyice  kabarana kadar 5 dakika çırpılır, diğer malzemelerde ilave edilerek  3-4 dakika daha mikserle düşük devirde çırpılır,kuru meyvelerde ilave edilip mikserle 1 dakika çırplılr
26 santimlik kalıp yağlanır, kek dökülüp 160 derece önceden ısıtılan fırında pişer veya küçük kalıplara yarısına kadar doldurulur 160 derecede ısıtılmış fırında  pişirilir .
SİNANGİL KEKUNLARININ PAKETİNİN ÜZEİNDEKİ TARİFİN İÇERİSİNE BEN KURU MEYVELER KOYDUM TAVSİYE OLUUR
ÇOK GÜZELDİ 

ISLAK KEK (Çiğ yumurta içermiyor)



250 gram sade kek un( 1 su bardağı )
170 gram sıvı yağ
250 gram toz şeker( 1 su bardağı )
3 adet yumurta
250 ml süt
20 gram kakao
kabartma tozu unun içeriğinde olduğu için kullanmıyoruz
ÇİKOLATA SOSU İÇİN
80 gram pudra şekeri (bir çay bardağı )
30 gram kakao
80 gram çikolata rendelenmiş
200 gram ılık süt
25 gram tereyağı
HAZIRLANIŞI
Şeker ile yumurta 5 dakika çırpılır,üzerine hamuruna katacağımız diğer malzemelerde ilave edilerek  3-4 dakika düşük devirde mikserle çırpılır 25x30 santim ebadında yağlanmış kek kalıbına boşaltılıp 170 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirilir
Çikolata sosunun hazırlanması
ılık süte ilk önce pudra şekeri daha sonra  sırasıyla kakao,bitter çikolata ,ve eritilmiş tereyağı  katılıp ateş üzerinde çikolata eriyene kadar karıştırılıp ateşten alınır . Soğuyanca sıcak kekin üzerine dökülür .

SİNAN GİLİN KEK UNUNUN PAKETİNİN  ÜZERİNDEKİ TARİFİ UYGULADIM HARİKA DENEYİN MUTLAKA

EL EMEKLERİM



























4 Nis 2014

Yeni Keşfim! Domatesli MakarNeks ile Peynirli MakarNeks'in Muhteşem Uyumu!

Siz acıktığınızda ne duruma geliyorsunuz bilemem ama ben acıktığımda gözüm hiçbir şeyi görmüyor. Bir an evvel en çabuk şekilde bir çözüm bulmam gerekiyor. Haliyle, normal porsiyonlarda beni kesmiyor böyle durumlarda.
Dün çok yoğun geçen bir günün ardından tek hedefim bir an evvel eve ulaşmaktı. Trafiği atlatıp eve ulaşmayı başardım ama açlıktan ölmek üzereydim ve koşarak mutfağa gittim. Böyle durumların en büyük kurtarıcısı benim için artık MakarNeks. Bunun için öyle çok sebebim var ki… Bir kere çok pratik,  sadece paketin içinden çıkan sos ve erişteyi, kaynayan suya atıyorsunuz… Zamanı lezzetli kullanmanın en harika yolu, 3 dakika bekliyorsunuz ve nefis, lezzetli sosuyla MakarNeks hazır…
Tam domatesli MakarNeks mi yoksa peynirli MakarNeks mi yesem diye karar vermeye çalışırken, aklıma bir fikir geldi… Peynirli MakarNeks’e bayılırım… Domates soslu MakarNeks’i de sevmeyenimiz yoktur herhalde…’Neden domatesli ve peynirli MakarNeks’i birlikte pişirip lezzete lezzet katmıyorum ki?’ diye düşündüm, hem böylece birinden birini seçmemde gerekmeyecekti.  Paketin arkasındaki tarife göre hesaplayınca 500ml kadar su koymam gerekli ama ben biraz daha az koymayı tercih ettim. Önce domatesli paketinden çıkan erişteyi, sonra da peynirli paketindeki çıkan erişteyi kaynayan suya attım, aynı anda hem domatesli hem peynirli soslarını açıp, birlikte tencereye ekledim…. Veee 3 dakika sonra kocaman bir porsiyon, domatesli ve peynirli MakarNeks’im enfes lezzetiyle hazırdı…. Domatesli MakarNeks ve Peynirli MakarNeks’in karışımı gerçekten inanılmaz lezzetli, doyurucu ve pratik… Benim yeni favorim... Siz de hemen deneyin, MakarNeks lezzetinize lezzet katın…Bu yeni, harika buluşumun sırrını sizlerle de paylaştım…Sıra Acılı MakarNeks ile yeni denemelerde….
Bu arada MakarNeks, gerçekten sürprizleri ve insanları şaşırtmayı seviyor, bakın bankta oturan insanların sıradan bir gününü sürprizlerle nasıl eğlenceli bir güne dönüştürmüş.
MakarNeks Facebook sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

3 Nis 2014

PATATES VE HAVUÇ EŞLİĞİNDE İÇ PİLAV





3 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
3,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
½ adet tavuk HAŞLANIP UFAK PARÇALARA  BÖLÜNECEK 

YAPILIŞI
Pirinçler sıcak tuzlu suda ıslatılıp yarım saat bekler . Yarım tavuk  haşlanır, etleri ufak parçalara ayrılır
Tencereye sıvı yağ , tereyağı  ve yemeklik  doğranan soğanlar katılır, pembeleşene kadar kavrulur, tuzu  ve iyice yıkanmış pirinçler katılır, üzümlerde yıkanıp ilave edilir, hepsi birlikte kavrulur, kaynayan 3,su  bardağı tavuk suyu ve yarım bardak sıcak su  ilave edilir, Karabiber, tarçın, yenibahar ve şekeri ilave edilir    3   dakika hızlı ateşte sonra 1 dakika orta ateşte  en son  kısık ateşte pişer.haşlanan tavuk etleri ufak parçalara bölünür kelepçeli ktırılıralıbın en altına dizilir üzerine  kızartılan patates ve havuçlar yerleştirilir en son pişen pilav dökülür yerleştirilip hafif bastırılıp 200 derecede ısıtılmış fırında20 dakika  pişer
büyük bir serviis tabağına ters çevrilir demlenince servis yapılır.