8 Ara 2013

JULYEN ET KAVURMA



MALZEMELER
500 Gram bonfile
4 adet patates
2 adet domates
4-5 adet yeşilbiber
HAZIRLANIŞI
Etler julyen doğranır,yağsız tavada suyunu çekene kadar kavrulur,1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin ilave edilerek hafif  kavrulur tuzu ilave edilip ateşten alınır.Patatesler kibrit çöpü gibi doğranıp kızartılır, domatesler dörde bölünür biberleriri julyen doğranıp  aynı yağda hafif kızartılır,etlerin üzerine ilave edilir  iyice harmanlanır  kızartma yağındanda 2-3 kaşık gezdirilip sıcak servis yapılır ,. 

7 Ara 2013

KIYMALI PAMUK GİBİ POAÇA

MALZEMELER
2 su  bardağı sıcak süt
1çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta  sarısı biri içine biri üzerine
1paket kurumaya instant
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İÇİ
200 gram Kıyma
1soğan
1domates
maydanoz
 1yeşilbiber
2 kaşık sıvıyağ
Bütün malzemeler kavrulur
HAZIRLANIŞI
Süt ısıtılır elin dayanacağı sıcaklıkta olacak ılık değil
unun ortası açılır, yumurta sarısı, şeker, maya ve tuz katılır.Isıttığımız sütün içine sıvıyağ ilave edilerek una yavaş yavaş katılır, yumuşak bir hamur oolacak arada elimizi yağlayıp hamuru kolay yoğurmamızı sağlıyoruz .Yoğrulan hamur mayalanması için beklenir.Mayalanan hamura istediğimiz iç konulup kapatılır,üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 derecede ısıtılmış fıruında pişirilir..
Hzırlanışı

5 Ara 2013

ARAP SALATASI

MALZEMELER
1 adet büyük domates
2-3 adet sivribiber
½ demet maydanoz
1 yemek keşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 Adet kabuklarıyla salatalık 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
1 adet kurusoğan
1 ÇAY  kaşığı kimyon,
 karabiber, pulbiber, tuz,nar ekşisi
YAPILIŞI
Bütün  malzemeler  robotta  çok küçük çekilir  yağı, baharatları, tuzu, katılır iyice karıştırılır.
 nar ekşisi ilave edilir.  not : elde kıyılırsa daha lezzetli oluyor ama zamandan tasarruf içn rondada hazırlanıyor .

2 Ara 2013

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN DENİZİM




















PASTA KURSUNDA BEBEK TEMASINI İŞLEDİK

BU GÜNKÜ KURSTAKİ KONSEPTİMİZ BEBEKTİ LİLA RENGİ KULLANDIK BÜTÜN ARKADAŞLARIN EMEĞİ İLE HAZIRLANAN BİR PASTA, BADEM EZMELERİ VE MAKORON 
ÇALIŞTIK
FİLİZ HOCAM VE ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜRLER ÇOK KEYİFLİ VE GÜZEL BİR GÜNDÜ


















BU GÜNKÜ KURSTAKİ KONSEPTİMİZ BEBEKTİ LİLA RENGİ KULLANDIK BÜTÜN ARKADAŞLARIN EMEĞİ İLE HAZIRLANAN BİR PASTA, BADEM EZMELERİ VE MAKORON 
ÇALIŞTIK
FİLİZ HOCAM VE ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜRLER ÇOK KEYİFLİ VE GÜZEL BİR GÜNDÜ

16 Kas 2013

ETLİ LAHANA SARMASINI BİRDE BÖYLE DENEYİN

MALZEMELER
1 orta boy lahana
2adet soğan
Yarım demet maydanoz
350 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı orta boy bulgur
Tuz,karabiber,pulbiber
1 adet domates veya domates suyu
SOSU
2çorba kaşığı  tereyağ
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak

HAZIRLANIŞI
Lahananın yaprakları ayrılıp haşlanır. Soğanlar yemeklik doğranır, kıyma ve soğanlar birlikte rondada biraz karıştırılır,diğer  malzemelerde katılıp elle yoğurulur
Lahanalar sarılır,  tencerenin altına lahanın sarılmayan kalın yerleri dizilir üzerlerine sarmalar yerleştirilip suyu ilave edilir sarmaların üzerine ağırlık veya tabak kapatılıp kapağı kapatılarak ağır eteşte pişirilir.
SOSU  Tereyağ eritilir salça katılıp bir iki kere çevrilir az tuz ve 2 diş sarımsak iri doğranıp ilave edilerek pişen sarmaların üzerlerine dökülür 10 dakika sonra servise hazır olur .