16 Mar 2014

Limonlu chees kek





MALZEMELER
80 gram tereyağı
1,5 paket eti burçak

KREMASI
500 gram labne peyniri
1 kutu krema( 200gram )
150 gram toz şeker
25 gram un
25 gram nişasta
5 yumurta
1 paket vanilya
 1 limonun kabuğunun rendesi ve suyu
SOSU
1 Su bardağı su
1 limonun suyu ve kabuğunun  rendesi
1 su bardağı şeker
1-2 damla sarı gıda boyası
3 tatlı kaşığı buğday nişastası
kısık ateşte  çırpıcıyla devamlı çırpılıp  pişirililicek  kekin üzerine dökülecek
HAZIRLANIŞI
Eti burçak rondada un gibi ezilir, eritilen tereyağı ile iyice harmanlanır yağlanmış kalıba bastırarak yerleştirilip diğer malzemeleri hazırlayana kadar dolapta bekletilir.
yumurtalar ayrı bir kapta yumurta teli ile iyice çırpılır, diğer malzemeler karıştırılıp çırpılan yumurta ilave edilerek tekrar çırpılıp  eti burçakların üzerine dökülerek 170 derece ısıtılan fırında 1 saat 10 dakika pişirilir Diğer tarafta sosu hazırlanır fırından çıkan kekin üzerine dökülür soğuyunca kalıptan çıkartılıp 1 gece beklerse lezzeti daha güzel oluyor .

14 Mar 2014

3 Değişik kereviz salatası (rejim yapanlar için )

MALZEMELER
1 adet orta boy kereviz
3 adet salatalık
5-6 yaprak kırmızı lahana
1 çay fincanı ceviz
10 adet kornişon turşu
3 yemek kaşığı mayonez
500 gram yoğurt 3 diş sarımsak
2-3 yaprak göbek marul
Yeşil paket çitos baharatlı cips
YAPILIŞI
Kerevizler soyulup yıkanır, kararmaması için limon sürülür, rendelenir, salatalıklar kabuklarıyla rendelenir suyu sıkılır .
Lahanalar , göbek marullar, sarımsaklar  rondada kıyılır , kornişon turşular , küçük doğranır,cevizler biraz iri olarak ezilir , bütün malzeme  karıştırılır.  Yoğurtun suyu süzdürülüp , ezilen sarımsaklar katılır ,mayonez, yoğurta ilave edilir
diğer malzemelerle karıştırılır , yeneceği zaman   üzerine baharatlı cips iri olarak ufalanır servis yapılır
NOT :CİPS YENECEĞİ ZAMAN KONMALI YOKSA YUMUŞUYOR .



KEREVİZ SALATASI

1 Adet kereviz 2 adet havuç,1 yeşil elma 1 kase yoğurt 2 diş sarımsak 2 kaşık mayonez, ceviz

YAPILIŞI Sarımsaklar ezilir,yoğurda ilave edilir 2 kaşık mayonezde eklenir.Elma kabuğuyla rendelenir  kereviz ve havuçlar rendelenerek hepsi yoğurda katılır, cevizide ilave edilerek karıştırılır,biraz dinlendirilip üzerine istenirse zeytinyağı gezdirilip soğuk servis yapılır.




KEREVİZ SALATASI

1 Adet kereviz 2 adet havuç 1 kase yoğurt 2 diş sarımsak 2 kaşık mayonez, ceviz

YAPILIŞI Sarımsaklar ezilir,yoğurda ilave edilir 2 kaşık mayonezde eklenir kereviz ve havuçlar rendelenerek yoğurda katılır, cevizide ilave edilerek karıştırılır,biraz dinlendirilip soğuk servis yapılır.

13 Mar 2014

PASTAHANE AÇMASI( ekmek makinesinde )tel tel açma







MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
 1 paket in stant kuru maya
500 gram un
yarım çay bardağı şeker
1 yumurtanın akı hamurun içine sarısı üzerine
ı tatlı kaşığı tuz
yumuşak margarin
 HAZIRLANIŞI
Süt ve su ılıtılır ekmek makinesinin içerisine konur yumurtanın beyazı ,sıvı yağ,tuz ve şeker ilave edilir , en son un ve maya eklenir, makine hamur mayalandırma programında mayalandırılır.Mayalanan hamur 20 parçaya bölünür,servis tabağı büyüklüğünde açılır, yumuşak margarin açtığımız hamurun her tarafına sürülüp rulo yapılır,iyice uzatılarak ikiye  katlanıp burarak şekil verilir, diğer hamurlarda aynı şekilde hazırlanır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, ılık fırının içerisinde mayalanmaya bırakılır,üzerlerine yumurta sarısı sürülür 180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.

9 Mar 2014

KIBRIS KÖFTESİ Patates köftesi




MALZEMELER
400 gram kıyma
1 soğan
yarım demet maydanoz
1 yumurta
2 diş sarımsak
2 orta boy patates
Tuz,.karabiber,.kimyon,pulbiber
HAZIRLANIŞI
Soğan,sarımsak  ve patatesler rendenin ince tarafıyla rendelenip suyu sıkılır,diğer malzemelerde katılıp köfte yoğurulup bir saat kadar dinlendirilir.Köfteler  içlerinin iyi pişmesi için ağır ateşte kızartılır çatalla birkaç yerlerinden delinir .Sıcak servis yapılır.

27 Şub 2014

Samsung, Hayalinin Peşinden Gidenleri Arıyor


Samsung,dünya çapında ses getiren “Hayalinin Peşinden Git” kampanyası ile  tutkusunun peşinden koşanları başvuruya davet ediyor.
İstanbul, 07 Şubat 2014 - Samsung Electronics, tüm dünyada hayallerini ve tutkularını hayata geçirmek için teknolojiyi kullanan insanların sahip oldukları potansiyeli keşfetmeyi, paylaşmayı ve desteklemeyi hedefleyen “Hayalinin Peşinden Git” kampanyasını Türkiye’de başlattı. Başarılı mesleki kariyerleriyle tanınan ünlü mentorların da, başvuranlara fikir önderliği yapacağı kampanyaya başvuru için  www.hayalininpesindengit.com adresi ziyaret edilebilir. Kampanyaya başvurular 28 Şubat 2014 tarihine kadar devam ediyor.

“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasının kazananları, Samsung ve mentor desteğiyle potansiyellerini açığa çıkararak, hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatını yakalıyor.
Her gün, heyecan verici şeyler yapmak için Samsung ürünlerini kullanan insanlardan ilham alan kampanya; tutkulu kullanıcıları hayallerini ve fikirlerini paylaşmaya davet ediyor. Fotoğrafçılık, mutfak sanatları, spor ve girişimcilik alanlarında başvuruların kabul edildiği kampanyanın kazananları  projelerini hayata geçirme evresinde Samsung’un teknoloji desteğinin yanı sıra, aralarında Fotoğrafçı ve eğitmen Muammer Yanmaz, Kantin’in sahibi ve şefi Şemsa Denizsel, Spor spikeri ve yazarı Caner Eler ve B-Fit’in kurucu ortağı, girişimci ve Schwab Vakfı tarafından “2013 Yılının Sosyal Girişimcisi” seçilen Bedriye Hülya’nın da bulunduğu mentorlerin tecrübelerinden faydalanma fırsatı da bulacak.  
Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung projeyle ilgili olarak;  “Samsung olarak teknolojinin, hayal gücüyle bir araya geldiğinde insanların hayatına anlam kazandırdığına inanıyoruz. Dünyanın dört bir yanında insanlar, Samsung teknolojisini kullanarak farklı ve yenilikçi başarılara imza atıyor. Ortaya çıkan hikayelerin yarattığı ilham doğrultusunda geliştirdiğimiz “Hayalinin Peşinden Git”  kampanyasını Türkiye’de hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Diliyoruz ki bu proje ile, Türkiye’deki tüketicilerimizin sadece kişisel tutkularını keşfetmelerine değil, aynı zamanda dünya üzerindeki diğer tüketicilere de ilham vermelerine yardımcı olacağız” dedi.
Katılım koşulları
“Hayalinin Peşinden Git” kampanyasına  www.hayalininpesindengit.com adresinden ya da Samsung Türkiye Facebook sayfasındaki “Launching People” uygulamasından başvurmak mümkün. Başvurular, 28 Şubat 2014 tarihine kadar gerçekleştirilebilecek.
Bir boomads advertorial içeriğidir.

23 Şub 2014

(PİRİNÇLİ İÇLİ KÖFTE)TORUNUM BERKAYIMIN DOĞUM GÜNÜ

 ÇİKOLATALI PASTA
 ELMALI TART
ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK
 PİRİNÇLİ İÇLİ KÖFTE (arap köftesi)
MALZEMELER
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
İÇİ İÇİN
1 adet kuru soğan
150 gram kıyma
Tuz, karabiber, pulbiber, dolmalık fıstık, kuş üzümü,
Tarçın,maydonoz,(kızartmak için yumurta )
1/2 çay bardağı sıvıyağ
kızartmak için 2 kaşık margarin
YAPILIŞI
Kaynayan tuzlu suda pirinç haşlanır soğutulur .
Soğan yemeklik doğranır  dolmalık fıstıklarla beraber sıvıyağda pembeleşene
kadar kavrulur, kıyma ilave edilir iyice kavrulur .Maydonoz, karabiber, pulbiber,
kuşüzümü ve tuzu ilave edilip çok az tarçın katılıp ateşten alınır .
Daha önce pişirilen pirinçler içli köfte gibi açılıp,  hazırlanan iç konup kapatılır .
tavaya margarin koyup kızdırılır ,köfteler , yumurtaya batırılıp  kızartılır .





 zeytinyağlı lahana ve karalahanna sarması



18 Şub 2014

RULO LAHMACUN BÖREĞİ





  • 3 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 100 gr tereyağ

    içi için:
  • 250 gr yemeklik kıyma
  • 3 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı  kaşığı tuz
  • yarım demet maydanoz

    üzeri için:
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

    Tereyağını eritip ılıtın. Yoğurt ve yumurtalarını birlikte çırpın. İçine erimiştereyağınıda  de ekleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yufkalardan birincisini tepsiye dizin. Üzerine yoğurtlu karışımdan sürün. İlk yufkanın üzerine, yine aynı şekilde İkinci ve üçüncü yufkayı serip, aynı işelemi uygulayaın. Tepsinin kenarlarından sarkan yufkaları tepsinin içine alın. İç malzemesi için, yukarıda saydığım tüm malzemeleri karıştırın. Domates, kuru soğan, ve sivri biberleri küçük küçük doğrayın.
    Hazırladığınız iç malzemeyi, yufkaların üzerine serin...
    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında aşağı yukarı 25 dk pişirin. Pişirme işlemi tamamlanınca , tepsiyi fırından alın. Tepsinin üzerine yağlı kağıt serip onun üzerine de temiz bir peçete  serip ılınıncaya kadar bekletin. Ilınınca rulo şeklinde sarın. İki parmak genişliğinde dilimleyin ve üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Fırına verip kaşarlar hafif eryip kızarmaya başlayana  kadar daha pişirin.dilimleyip servis yapın 

7 Şub 2014

HAFTA SONU MİSAFİRLERİM VARDI










MALZEMELER
400 GRAM KADAYIF
1 Su bardağı şeker
1,5 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı fındık

MUHALLEBİSİ
6 Ssu bardağı süt
1,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
Arzu ederseniz damla sakızı
KROKANI İÇİN
1 Su bardağı şeker

HAZIRLANIŞI
kadayıflar buzlukta biraz bekleti,lip  lurutulup ufalanır ,kadayıf iri çekilmiş fındık tereyağ ,şeker hepsi kısık ateşte kavrulur.
krem şanti ve vanilya  hariç  bütün malzemeler pişirilip soğuyunca kremşanti ve vanilya  toz olarak katılır mikserle 5 dakiika çırpılır  kuplara  1er tatlı kaşığı  hindistan cevizi konulup istenisse kürdanın ucuyla gıda boyası konulup üzerine muhallebisi tam doldurmadan ilave edilipüzerlerine arzuya göre  krokanları çok ufak parçalara bölüp yerleştiriyoruz en son servise yakın kadayıflarıda ilave edip servis yapıyoruz
krokan için 1 su bardağı şekeri kısık ateşte yakmadan eri,tiyoruz temiz bir tezgaha döküp soğuyunca ufalıyoruz

31 Oca 2014

SUSAMLI KURABİYE





 MALZEMELER
3 yumurta sarısı
125 gram yumuşak margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadarun un (4 su bardağı kadar)
Üzeri için yumurta akı ve bol susam
YAPILIŞI
Pudra şekeri ve margarin hamur yoğurma kabına alınır, yumurta sarıları ve sıvıyağ eklenir
 karıştırılır.Elenmiş un kabartma tozu ,vanilya ilave edilerek yoğurulur. oOdukça yumuşak bir hamur oluyor , ceviz büyüklüğünde  parçalar koparıp yuvarlamır,
üzerlerine hafiçe bastırıp yumurta akına sonrada susama batırlıp yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. 180 derece ısıtılmış  fırında haif pennbekeşene kadar pişirilirPÜF NOKTASI  : FIRINDAN ÇIKTIĞINDA ÜZERLERİ ÇATLAMIŞ OLMALI KURABİYELERE HİÇ DOKUNMADAN TEPSİDE SOĞUTULMALI KIRILIP DAĞILABİLİR.

8 Oca 2014

EV YAPIMI TEREYAĞ


Sütü kaynattıktan sonra üzerinden aldığım kaymakları bir kapta biriktirp buzlukta beklettm .Tereyağını yapacağım zaman buzluktan çıkartıp açılmasını bekleyip , mikserle bir süre çırptım  1 su bardağına yakın soğuk suyu döküp tekrar 5 dakika çırptım 1 su bardağına yakın sıcak suyu döküp  rondaya boşaltıp rondada tereyağ toplanmaya başlayana kadar 10 dakika kadar daha karıştırıp üzerine yine soğuk su döküp  kaşıkla ezdirerek içindeki sütlerinde kalmamasına dikkat edip  süzdüm bu suyu atmayın hamur işi yaparken süüt yerine kullanabilirsiniz , Birkaç kez bu şekilde yıkayıp bir kaba boşaltıyoruz, not: tarif Hülya EROLUN SİTESİNDEN  ALDIM VİDEOYLA ANLATIYOR  .