10 Nis 2014

ISLAK KEK (Çiğ yumurta içermiyor)



250 gram sade kek un( 1 su bardağı )
170 gram sıvı yağ
250 gram toz şeker( 1 su bardağı )
3 adet yumurta
250 ml süt
20 gram kakao
kabartma tozu unun içeriğinde olduğu için kullanmıyoruz
ÇİKOLATA SOSU İÇİN
80 gram pudra şekeri (bir çay bardağı )
30 gram kakao
80 gram çikolata rendelenmiş
200 gram ılık süt
25 gram tereyağı
HAZIRLANIŞI
Şeker ile yumurta 5 dakika çırpılır,üzerine hamuruna katacağımız diğer malzemelerde ilave edilerek  3-4 dakika düşük devirde mikserle çırpılır 25x30 santim ebadında yağlanmış kek kalıbına boşaltılıp 170 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirilir
Çikolata sosunun hazırlanması
ılık süte ilk önce pudra şekeri daha sonra  sırasıyla kakao,bitter çikolata ,ve eritilmiş tereyağı  katılıp ateş üzerinde çikolata eriyene kadar karıştırılıp ateşten alınır . Soğuyanca sıcak kekin üzerine dökülür .

SİNAN GİLİN KEK UNUNUN PAKETİNİN  ÜZERİNDEKİ TARİFİ UYGULADIM HARİKA DENEYİN MUTLAKA

EL EMEKLERİM



























4 Nis 2014

Yeni Keşfim! Domatesli MakarNeks ile Peynirli MakarNeks'in Muhteşem Uyumu!

Siz acıktığınızda ne duruma geliyorsunuz bilemem ama ben acıktığımda gözüm hiçbir şeyi görmüyor. Bir an evvel en çabuk şekilde bir çözüm bulmam gerekiyor. Haliyle, normal porsiyonlarda beni kesmiyor böyle durumlarda.
Dün çok yoğun geçen bir günün ardından tek hedefim bir an evvel eve ulaşmaktı. Trafiği atlatıp eve ulaşmayı başardım ama açlıktan ölmek üzereydim ve koşarak mutfağa gittim. Böyle durumların en büyük kurtarıcısı benim için artık MakarNeks. Bunun için öyle çok sebebim var ki… Bir kere çok pratik,  sadece paketin içinden çıkan sos ve erişteyi, kaynayan suya atıyorsunuz… Zamanı lezzetli kullanmanın en harika yolu, 3 dakika bekliyorsunuz ve nefis, lezzetli sosuyla MakarNeks hazır…
Tam domatesli MakarNeks mi yoksa peynirli MakarNeks mi yesem diye karar vermeye çalışırken, aklıma bir fikir geldi… Peynirli MakarNeks’e bayılırım… Domates soslu MakarNeks’i de sevmeyenimiz yoktur herhalde…’Neden domatesli ve peynirli MakarNeks’i birlikte pişirip lezzete lezzet katmıyorum ki?’ diye düşündüm, hem böylece birinden birini seçmemde gerekmeyecekti.  Paketin arkasındaki tarife göre hesaplayınca 500ml kadar su koymam gerekli ama ben biraz daha az koymayı tercih ettim. Önce domatesli paketinden çıkan erişteyi, sonra da peynirli paketindeki çıkan erişteyi kaynayan suya attım, aynı anda hem domatesli hem peynirli soslarını açıp, birlikte tencereye ekledim…. Veee 3 dakika sonra kocaman bir porsiyon, domatesli ve peynirli MakarNeks’im enfes lezzetiyle hazırdı…. Domatesli MakarNeks ve Peynirli MakarNeks’in karışımı gerçekten inanılmaz lezzetli, doyurucu ve pratik… Benim yeni favorim... Siz de hemen deneyin, MakarNeks lezzetinize lezzet katın…Bu yeni, harika buluşumun sırrını sizlerle de paylaştım…Sıra Acılı MakarNeks ile yeni denemelerde….
Bu arada MakarNeks, gerçekten sürprizleri ve insanları şaşırtmayı seviyor, bakın bankta oturan insanların sıradan bir gününü sürprizlerle nasıl eğlenceli bir güne dönüştürmüş.
MakarNeks Facebook sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

3 Nis 2014

PATATES VE HAVUÇ EŞLİĞİNDE İÇ PİLAV





3 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
3,5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
½ adet tavuk HAŞLANIP UFAK PARÇALARA  BÖLÜNECEK 

YAPILIŞI
Pirinçler sıcak tuzlu suda ıslatılıp yarım saat bekler . Yarım tavuk  haşlanır, etleri ufak parçalara ayrılır
Tencereye sıvı yağ , tereyağı  ve yemeklik  doğranan soğanlar katılır, pembeleşene kadar kavrulur, tuzu  ve iyice yıkanmış pirinçler katılır, üzümlerde yıkanıp ilave edilir, hepsi birlikte kavrulur, kaynayan 3,su  bardağı tavuk suyu ve yarım bardak sıcak su  ilave edilir, Karabiber, tarçın, yenibahar ve şekeri ilave edilir    3   dakika hızlı ateşte sonra 1 dakika orta ateşte  en son  kısık ateşte pişer.haşlanan tavuk etleri ufak parçalara bölünür kelepçeli ktırılıralıbın en altına dizilir üzerine  kızartılan patates ve havuçlar yerleştirilir en son pişen pilav dökülür yerleştirilip hafif bastırılıp 200 derecede ısıtılmış fırında20 dakika  pişer
büyük bir serviis tabağına ters çevrilir demlenince servis yapılır.

31 Mar 2014

PATATES TİRİDİ



 PATATES OTURTMADA DİYEBİLİRİZ  RAHMETLİ    KAYINVALİDEMDEN ÖĞRENDİĞİM BİR YEMEK
6-7 adet patates
2 adet kuru soğan
1yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı pirinç
300 gram kıyma
Tuz, karabiber, pul biber
Maydanoz
1/2 çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI
patatesler soyulur yıkanıp yarım santim kalınlığında dilimlenir,bol yağda kızartılır bir tepsi veya düz bir tencereye patateslerin yarısı  dizilir.
kıyma tencerede suyunu çekene kadar kavrulur, yemeklik doğradığımız soğanlarda ilave edilerek iyice kavrulur sıvıvıyağI ve  salçası eklenir biraz kavrulur,yıkanmış pirinç ilave edilir
1 su bardağı sıcak su koyup suyu çekene kadar pişirilir,  ateşten alınır tuzu, pul biberi, karabiberi ve maydanozu eklenir .Patateslerin üzerine yayılır  diğer kızaramış patateslerde kıymalı harcımızın  üzerine dizilir hiçarlık kalmamasına özen göstermek gerekiyor  üstüne çıkmayacak şekilde sıcak su ilave edilir. kağağını kapatıp suyu kalmayın caya kadar pişirilir.

27 Mar 2014

ÇİOKLATALI ,HİNDİSTAN CEVİZLİ, PORTAKAL KABUĞU




portakal kabukları istediğimiz şekilde kesilir,acısı çıkana kadar 2 veya 3 kez haşlanıp süzülür, reçel kıvamında şerbet yapılır,portakal kabukları şerbete atılıp biraz kynatılıp süzülür. Biraz kuruduktan üzerine bol şeker serpilip iiyice kurutulur,sonra eritilen çikolataya bulanıp hindistan cevizi serpilir .

26 Mar 2014

Börekitaş



MALZEMELER
1 Su bardağı su
2su bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un
Tuz
1 paket kabartma tozu
Kaşar rendesi
İÇİ İÇİN
Közlenmiş 3 adet patlıcan
Kaşar peyniri
Galeta unu
HAZIRLANIŞI
Bir kaba su ,sirke,sıvı yağ ve tuz  koyulur.Kulak memesi yumuşaklığında  bir hamur yapıncaya kadar un ilave edilir. İsteğe göre bir miktar kaşar peynir
rendesi hamura koyulabilir.
İçi için patlıcanlar közlenir soyulup ezilerek suyu süzülür ,içine bir miktar galeta unu eklenir ve kaşar rendesi koyulur.
Hazırlamış olduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur  alınıp açılır,içine patlıcanlı iç konulup yarım ay şeklinde kapatılır.
170 derecede ısıtılan fırında pişirilir pişmenin yarısında fırından alınıp üzerine kaşar rendesi serpilip tekrar fırına sürülür.