ALLAH'IM işlerimdeki hatalarımı,bilgisizliğimi ve aşırılığımı bağışla.Zira sen onu benden çok daha iyi bilensin .ALLAH'IM! şakamı,ciddiyetimi,hatamı ve kastımı bağışla ki bunların tamamı benim katımdandır ;benden meydana gelen durumlardır .ALLAH'IM !Yapıp öne sürdüğüm yapmayıp ertelediğim , açıktan yaptığım şeyler için beni mağfiret et . Çünkü bunların hepsini sen benden iyi bilirsin .Öne alan sonraya bırakan gerçekte sensin ve sen her şeye güç yetirensin
30 Haz 2014
ALLAH'IM işlerimdeki hatalarımı,bilgisizliğimi ve aşırılığımı bağışla.Zira sen onu benden çok daha iyi bilensin .ALLAH'IM! şakamı,ciddiyetimi,hatamı ve kastımı bağışla ki bunların tamamı benim katımdandır ;benden meydana gelen durumlardır .ALLAH'IM !Yapıp öne sürdüğüm yapmayıp ertelediğim , açıktan yaptığım şeyler için beni mağfiret et . Çünkü bunların hepsini sen benden iyi bilirsin .Öne alan sonraya bırakan gerçekte sensin ve sen her şeye güç yetirensin
29 Haz 2014
ALİ NAZİK
5-6 adet bostan patlıcan
Yarım kilo süzme yoğurt
Yarım kg. kıyma
2 -3 adet yeşil biber
2 büyük domates
3-4 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
kırmızı toz biber
karabiber
tuz
1 yemek kaşığı tere yağ
YAPILIŞI
Patlıcanların yanlarına 1-2 delik açılır,közde,fırında veya ateş üzerinde közlenir. Süzme yoğurdun içine dövülmüş sarımsak ve tuz koyulur. Bir yandan kıyma kavrulup içine biber, tuz,domates, yağ, pul biber konulup, kıyma sosu
27 Haz 2014
Çocukların çok seveceği kahvaltılık
2 kaşık yoğurt
yarım çay bardağı sıvıyağ
aldığı kada un
yarım paket kabartma tozu
tuz
YAPILIŞI
yumurtalar çırpma teliyle çırpılır, yoğurt ilave edilip tekrar iyice çırpılıp un ve kabartma tozu,tuz eklenip karıştırılır,tava yağlanıp tavaya dökülerek kapak kapatılıp çok kısık ateşte altı kızarana kadar pişirilir,diğer tarafı çevrilir diğer tarafıda kızarınca ateşten alınıp sıcak sevis yapılır.istenirse pulbiber veya başka baharatlar eklenebilir kaşar peyniri veya başka peynirlerde eklenebilir.
12 Haz 2014
11 Haz 2014
4 Haz 2014
Bu Hurriyet Çok Sosyal
Hurriyet.com.tr'nin yeni uygulaması olan "Hürriyet Sosyal’i" ilk duyduğumda bir an önce kullanmak için hevesliydim. Üyelik gerektirdiğini gördüğümde ise, önce biraz üşenir gibi oldum açıkçası... Sonra düşündüm ki, "Hürriyet , sosyal tabanlı bir haber sitesine dönüşüyorsa, bu yeniliklerden geri kalmamak gerek... Dünyada ilk defa, böyle güçlü bir haber sitesi, sosyal bir platform olma yolunda ilerliyorsa madem, ben de oradaki yerimi, bir an önce almalıyım!:)
Bilgisayarın başına geçtim ve şuradaki kısa tanıtım filmini izledim önce. Baktım ki, sosyal.hurriyet.com.tr linkinden bilgilerimi hemen girerek ya da istersem Facebook, Twitter veya Instagram gibi mevcut sosyal medya hesaplarımı kullanarak kolayca üye olabiliyormuşum, bir kaç satırlık bilgiyi doldurur, doldurmaz, üyelik için kullandığım e-mail hesabıma bir aktivasyon maili geldi, tıkladım ve üye olmuş oldum. Artık kendime ait ve ilgi alanlarıma özgü, kendi hurriyet.com.tr'mi oluşturmaya hazırdım işte.
İlk olarak, "Bize ilgi alanlarını söyle, biz sana özel haber, video ve içerikleri sunalım" denildi. Hızlıca bir göz gezdirdikten sonra, onlarca seçenek arasından, Yeme-İçme, Müzik, Moda, Spor, Fotoğraf, Sinema, Seyahat, Hava Durumu, Futbol ve Mekanlar kategorilerini işaretledim şimdilik... Ne de olsa istediğim zaman girip, tekrar değiştirebilirim. Keyif benim değil mi? :)
Sonra diğer kullanıcıları da eklemek istersem, "Kişi Takip Et" diye bir öneride bulunuldu. "Kullanıcı Sözleşmesi"ni de onaylamamla "bana özel haber akışı" sunan Hürriyet'in bu yepyeni dünyasına ilk adımımı atmıştım işte.
Artık sadece haber okuyup geçmek değil, arzu edersem her gün severek saatler harcadığım ve çok aşina olduğum sosyal medya araçlarındaki gibi rahatça kullanarak, oradaki "Like/Beğen" gibi, burada da "Öne Çıkar" tuşuyla beğendiğim ve ilgi gösterdiğim şeyleri gösterebileceğim yeni ve keyifli bir deneyimin içinde buldum kendimi. Yıllardır sosyal ağlarda kullandığım bu özelliklere, artık hurriyet.com.tr gibi bir haber sitesinde sahip olmak; haber okumayı, okuduklarımı paylaşmayı ve istersem de üzerine kendi fikrimi söylemeyi öyle kolaylaştırdı ki, kullanırken hiç yabancılık hissetmedim desem, yeridir.
Daha da güzeli ise, eğer istersem Anasayfa, Gündem, Kelebek, Spor, Ekonomi gibi tüm bölümleri, hala görebiliyor olmam... Tüm bunlara ilaveten, özel ilgi alanlarımı belirlediğim için artık, sırf anasayfada olmadığı için gözden kaçırmak durumunda kaldığım, ama aslında merak ettiğim tüm kaliteli içerikler, "Bana Özel" kısmıyla, kendiliğinden bana geliyor ve işte bu, gerçekten harika bir haber.
Dahası bildirimlere baktığımda gördüm ki, daha girer girmez takipçilerim de oluşmaya başlamış bir anda. "O da nedir*" diye merak edenleriniz için anlatayım. Bu yeni deneyim sayesinde, artık okuyucular, hem Hürriyet yazarları, hem de diğer okuyucularla interaktif ilişki kurabilecekleri, tartışma yaratabilecekleri bir platforma sahip olabiliyor. Yazarların sadece köşe yazıları değil; kişisel postları da okuyucu ile buluşuyor. En sevdiğiniz yazarların, gün içinde neler hakkında paylaşımlarda bulunduğunu da, kolayca takip edebiliyorsunuz. Anlayacağınız bu Hürriyet gerçekten çok sosyal olmuş:)
İçerik: http://usengecsef.blogspot.com/
Bir boomads advertorial içeriğidir.
26 May 2014
Püf noktalarıyla çıtır çıtır lokma tatlısı
MALZEMELER
3 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 fiske tuz
kızartmak için sıvı yağ
ŞERBETİ
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
bir iki damla limon
Kaynatılıp iyice soğutulacak
Hazırlanışı
Bir su bardağı ılık su ile,bir çorba kaşığı şeker,bir fiske tuz ve maya karıştırılır,kabarınca unun ortası açılıp hazırlanan maya ve biraz daha ılık su ilave edilip çırpıcıyla pütürsüz bir hamur olana kadar çırpılıp en son kaynar su eklenip kıvamı ayarlanır,boza kıvamında olacak üzerini kapatmadan bırakıyoruz 15-20 dakika sonra kabarıp 2 katına çıkıyor. Kabaran hamuru hafif karıştırıp kızgın yağda orta ateşte istenen büyüklükte kaşıkla kopartılıp kızartılır,kızaran lokmalar şerbete atılıp bekletmeden alınır.
23 May 2014
GARNİTÜRLÜ İÇ BAKLA
MALZEMELER
Yarım kilo ayıklanmış iç bakla (iç kabuklarda ayıklanacak)
1 orta boy soğan
1 adet havuç
1 adet patates
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz,şeker
HAZIRLANIŞI
Bakla iç kabuk larıda ayıklanıp yıkanacak
soğan ve havuçlar zeytinyağında kavrulacak patatesler ilave edilip biraz daha kavrulur, baklalar katılıp tuzu ve şekeri eklenir biraz sote lenip sıcak su ilave edil ilerek pişmeye bırakılır .Çok çabuk pişiyor kabukları ayıklandığı için 5 dakika kadar sürede pişiyor üzerine ister limon,ister dere otlu yoğurt ilave edilip servis yapılır.
22 May 2014
EV YAPIMI GRİSSİNİ
Malzemeler:
3 bardak beyaz un
1 yemek kaşığı kurutulmuş biberiye
1 silme tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 bardak su, oda sıcaklığında
5 yemek kaşığı zeytinyağı
40 adet
Yapılışı:
1. Eğer elle yapıyorsanız unu, biberiyeyi, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Suyu ve zeytinyağını karışıma ilave edip 7-8 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz oldukça yumuşak olacak ve şekil vermesi kolay olacaktır.
2. Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu ve kuru mayayı mikser kabına alın. Suyuve zeytinyağını karışıma ilave edip 3-4 dakika kadar yoğurun. Hamurunuz oldukça yumuşak olacak ve şekil vermesi kolay olacaktır.
3. Büyükçe bir kesme tahtasının üstünün zeytinyağı ile iyice yağlayın.
4. Hazırladığınız hamuru düzgün bir beze haline getirin ve kesme tahtası üzerine alıp 20 cm x 30cm ebatlarında bir dikdörtgenşeklinde merdaneyle açın. Hamurunuzun inceliği ½ cm kalınlığındaolmalı.
5. Hamurun üzerini streçfilm ile kaplayıp 1½ saat ılık bir yerde bekletipiyice mayalanmasını sağlayın.
6. Mayalanan dikdörtgen hamuru keskin bir bıçakla veya pizza kesicisiyle kısa kenarından 2'ye kesin. Aynı hamuru bu kez dikine 1'er cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Herbir hamuru iki ucundan tutarak elinizde hafifçe sallayarak 30cm uzunluğunda (veya tepsinizin boyunda) uzatıp tepsiye yerleştirin.
7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15-18 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin. Eğer grisinileriniz kıtır kıtır olmamışsa soğumakta olan fırına tekrar koyun ve 1-2 saat kurumasıiçin içeride bekletin.
NOT:TARİF KIRK FIRIN EKMEKTEN orijinali bozmamak için tarifi aynen yazdım aşağıdaki linkten daha ayrıntılı bakabilirsiniz
http://www.40firinekmek.com/el_yapimi_grissini.htm
|
7 May 2014
TAVUKLU, MANTARLI PİZZA
kaşar peyniri rendesi
200 gram mantar
2 May 2014
KATMER BÖREK
MALZEMELER
5 su bardağı + 3 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı seker
1 paket instant maya
200 gr margarin
HAZIRLANIŞI
Öncelikle süt, şeker ve mayayı yoğurma kabına alıp mayayı eritiyoruz. Ardından sıvı yağ, tuz ve un ilavesiyle hamuru ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz. Üzerini örtüp 15 dk dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenen hamuru 10 eşit bezeye ayırıyoruz. 200 gr margarini küçük bir tavada eritiyoruz. İlk bezeyi alıp, altını üzerini unlayıp açabildiğimiz kadar açıyoruz. 2 yemek kaşığı erittiğimiz yağdan her yerine sürüp, serdiğimiz temiz bir örtünün üzerine açtığımız yufkayı koyup, bekletiyoruz. İkinci bezeyi de alıp, açabildiğimiz kadar açıyoruz. Her yerini yağlayıp, onu da bekletiyoruz. Yani ilk 5 bezeyi de ayrı şekilde açıp yağlayıp bekletiyoruz, ta ki yufkalar bitinceye kadar. Şimdi ilk açtığımız ve yağladığımız bezeyi çektire çektire, elimizle açabildiğimiz kadar açıyoruz. 1 yemek kaşığı erittiğimiz yağdan serpip. 2. Bekleyen yağlı yufkayı da elimizle açabildiğimiz kadar açıyoruz. İncecik olması lazım. Üzerine yine 1 kaşık yağ gezdiriyoruz. 5 yufka bitene kadar aynı işlemi uygulayıp, üst üste diziyoruz. En son yere serdiğimiz örtünün ucundan kaldırıp yufkaları rulo yaptırıyoruz. Çarşaf böreğindeki gibi. Ruloyu iki ucundan tutup biraz uzatıyoruz ve karşılıklı iki ucundan tutup ters yönlere çevirip, burduruyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine salyangoz şeklinde sardırarak koyuyoruz. Sonra ikinci beş bezeye de aynı işlemleri uygulayıp onu da devamına sardırıyoruz. 45-60 dk arası katmerimizi tepside mayalandırıyoruz. Kabaran katmere, kalan yağı da her yerine gelecek şekilde sürüyoruz ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında nar gibi oluncaya dek pişiriyoruz. Afiyet olsun.
NOT.TARİF NEFİS YEMEK TARİFLERİNİN http://www.nefisyemektarifleri.com/katmer-borek-tarifi/
BEN TEREYAĞ KULLANDIM VE YUFKALARI 2 ŞERLİ OLARAK SARDIM BİR KISMINA İÇERİSİNE SOĞANLA KAVRULMUŞ KIYMA KOYDUM ORİJİNALİ BOZULMASIN DİYE TARİFİ AYNEN AKTARDIM HER HALİYLE NEFİS BİR BÖREK
1 May 2014
26 Nis 2014
23 Nis 2014
ÇITIR ÇITIR YUFKA TATLISI
MALZEMELER
2 adet yufka
2 yumurta sarısı
ceviz veya fındık istenirse marmelat
PUDRA ŞEKERİ
HAZIRLANIŞI
Tarif her zamanki gibi benim küçük değişikliklerimle hazırlandı AFİYET OLSUN