13 Oca 2015
12 Oca 2015
3 Oca 2015
PANDİSPANYA VE PASTASI
10yumurta
250 gram şeker
250 gram un
25 gram bugday nışastası
1 paket kabartma tozu
bir fiske tuz
HAZIRLANIŞI
Yumurta sarıları ayrılıp yumurta beyazları bir fiske tuz ile mikserle çırpılır, şeker ilave edilerek tekrar çırpılır,sarıları teker teker ilave edilerek çırpmaya Devam edilir istenen kıvama gelene kadar çırpılır.Un,nışasta ve kabartma tozu ayrı bir kapta iyice harnanlanıp yavaş yavaş yumurtalara eklenir,tahta kaşık veya el çırpıcısıyla keki söndürmeden karıştırılıp yağlanmış kalıpa dökülür,180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
kek 4 pata ayrılıp süt, meyve suyu gibi sıvılarla ıslatılıp istenen kremayla hazırlanır .
22 Ara 2014
KAGITTA HAMSİ
9 Ara 2014
kremalı mantarlı makarna
400 gram mantar 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak Yarım paket krema Yarım çay bardağı su Rendelenmiş kaşar peyniri Sıvı yağ Tuz Karabiber
HAZIRLANIŞI Makarnaları haşlayalım. Diğer tarafta 2-3 yemek kaşığı sıvı yağda küçük doğranmış soğan ve küçük küçük doğranmış sarımsakları soteleyelim.İnce doğranmış mantarları da ekleyip kavurmaya devam edelim. Mantarlar piştikten sonra üzerine yarım paket kremayı ve yarım çay bardağı suyu ekleyip. Tuz ve karabiberini de ekleyip kaynatalım. Haşlanmış ve suyu süzülmüş makarnaları sosun içine alıp karıştıralım. Servis tabağına alıp rendelenmiş kaşar peyniri ile ince kıyılmış maydanozu serperek servis yapalım
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)