8 Mar 2013

ÇİĞ BÖREK


PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPAN ARKADAŞIM 
gelibolu17GÖNDERİYORUM 



MALZEMELER
300 gram kıyma
2 orta buy soğan
Tuz, karabiber
HAMURU
Un ,tuz su
Kıymanın içerisine soğan rendelenir, tuz,karabiber ve  biraz su ilave edilip iyice karıştırılır..
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur yarım saat dinlendirilir ceviz büyüklüğünde bezeler yapılıp pasta tabağı büyüklüğünde açılır içine hazırladığımız kıymalı harçtan  bir kat konulup kaşıkla iyice düzleştirilip katlanır bir kapakla kesilir, kızgın yağda kızartılıp kağıt havlu   serili bir tabağa çıkartılıp sıcak servis yapılır .

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Ablacım bu kadar denk gelir bende bu akşam kıymalı ve patatesli çiğ börek
yaptım:)))Bir kaç gün sonra yayınla
rım nasipse ellerine sağlık öpüyorum.

mutfagabuyrun dedi ki...

börekler çıtır çıtır nefisss canım.ellerine sağlık.sevgiler.

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

offf offf mis gibi çiğ börek ellerine emeğine sağlık hevese geldim vallahi
sabaha yapayım bari

gelibolu17 dedi ki...

canım merhaba,ben geldim geç kaldım çok özür dilerim rahatsızım biraz da o yüzden yayınlayamadım,her zaman beklerim çok teşekkürler güzel tarifin için,ellerine sağlık,şimdi burda http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/03/cig-borek.html yayında selamlar