27 Şub 2013

MANDALİNA SOSLU İRMİK TATLISI


•    1 litre süt (5 su bardağı)
•    1 su bardağı şeker
•    7 çorba kaşığı irmik
•    1 adet limon kabuğu rendesi
•    1 paket vanilya
•    1 paket toz kremşanti
•    2 adet muz
Sosu İçin
•    2 su bardağı mandalina veya portakal suyu
•    1 çorba kaşığı nişasta
•    2 yemek kaşığı şeker
•    Hindistan cevizi (üzeri için)
Yapılışı
1 litre süt, irmik ve şeker ile birlikte devamlı karıştırılarak pişirilir. İçine bir limon kabuğunu rendenin ince tarafından rendeleyip ilave edilir. 1 paket vanilya eklenir, soğumaya bırakılır. Soğuyan tatlıya 1 paket kremşanti eklenir. Hepsi birlikte 3-4 dakika mikserle çırpılır. İçine dilimlediğimiz muzlar ilave edilerek bir kalıba dökülür. Mandalina veya portakal suyu, şeker, nişasta birlikte pişirilir, soğuyan tatlımız kalıptan çıkartılır. Üzerine hazırladığımız sos dökülerek hindistan cevizi ve mandalina dilimleri ile süslenir. 1 gece buzdolabında dinlendirilip servis yapılır.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben en iyisi tabağı alıp gideyim :) çok şık görüntü, lezzet zaten malum , eline sağlık canım:)

ebrununmutfagindan dedi ki...

nefis görünüyor eline sağlık banada beklerim sevgiler

kalpkurabiye dedi ki...

ablacımm nefis görünüyor bu tatlı:)
ellerin dert görmesin..
sevgiler..

Adsız dedi ki...

harika görünüyor.Ellerinize sağlık

Ferkay dedi ki...

Bu görüntü bozulupta tatlı yenirmi hiç Gülüm, ellerine sağlık..

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

ellerine sağlık çok hafif güzel bir tatlı olmuş sevgiler:)