23 May 2009
İÇ BAKLALI ENGİNAR VE TAZE BAKLALI ENGİNAR
İKİ DEĞİŞİK ENGİNARLI BAKLA TARİFİ UMARIM BEĞENİRSİNİZ
MALZEMELER
4-5 adet enginar
yarım kilo bakla
1 büyük soğan
2 adet portakal suyu
1 tatlı kaşığı şeker
2 kaşık sıvıyağ
2 kaşık halis zeytinyağ
Tuz, dereotu
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
YAPILIŞI
Baklalar ayıklanır, yıkanır limonlu ve unlu suda 15 dakika bekler, soğan yemeklik doğranır, Enginarlar yıkanır , limonla ovulur, enginarlar düz bir tencereye konur içlerine baklanın yarısı konur soğanın yarısı eklenir bir kat bakla bir kat soğan olarak yerleştirilir , üzerlerine halis zeytinyağ, tozşeker ve tuz eklenir , 1 su bardağı su eklenir pişmeye bırakılır pişmesine yakın sıktığımız 2 portakalın suyu ilave edilir . piştiği tencerede soğumaya bırakılır soğuyunca sarımsaklı yoğurt ve dere otu serpilip servis yapılır .
NOT : BEN DERE OTUNU YOĞURDUN İÇİNE EKLİYORUM BU ŞEKİLDE ÇOK DAHA LEZZETLİ OLUYOR DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM . PORTAKAL SUYU İLE MUTLAKA DENEYİN
YAPILIŞI
4-5 Adet enginar
Yarım kilo iç bakla
1 büyük kurusoğan
Dereotu,tuz, şeker
2 kaşık sıvıyağ
2 kaşık halis zeytinyağ
1 kase yoğurt, 2 diş sarımsak
YAPILIŞI
Enginarlar yıkanıp limon la ovulur , kaynayan tuzlu suda haşlanır, süzülür ( suyunu atmıyoruz daha sonra baklaları pişirmek için bekletiyoruz ), baklalar ayıklanıp iç kabuklarıda soyulur , soğan sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur, ayıklanmış baklalar ilave edilerek biraz kavrulur haşladığımız enginarların içlerine doldurulur, enginarları haşladığımız su ilave edilir üzerine 2 kaşık halis zeytinyağı, şeker ve az tuz eklenerek 10 dakika kadar pişirilir, kendi pişirdiğimiz tencersinde soğumaya bıarkılır , üzerine sarımsaklı yoğurt ve dereotu eklenerek servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
16 yorum:
offff nefis bir yemek olmuş.ellerine sağlık ablacığım...
Canım ablam ellerine sağlık ikiside birbirinden leziz sımsıcak sevgiler..
ablacım enginarın tam zamanı bol bol yemek lazım karaciğer için harika bir ilaç diyorlar her türlüsünü tüketmek gerekiyor ellerine sağlık,öptüm.
burdaki baklalar türkiyedekiler gibi lezzetli olmuyor .
tazecik nefis görünüyor hafif saglikli tam yaz yemegi olmus eline saglik ablacigim.
saglikli bereketli paparlar dilerim
canim arkadasim ne guzel anlatmissin senin marifetli ellerinden cikan her yemek nefis oluyor oyle guzel gorunuyorki bakla yemeginden hoslanmayanlar bile eminim cok severek yerler.
ellerin dert gormesin.
portkal suyu ile hic denememistim dolapta bakla var yarin tarifini deniyecegim.
sonucu yazarim:)
cok opuyor sevgilerimi gonderiyorum.
HER İKİ LEZZETDE NEFİS GÖRÜNÜYOR ABLACIM ELLERİNE SAĞLIK..
zeytinyağlılara bayılırım.elinize sağlık.yeni bir blogcuyum.banada beklerim arkadaşım.
sevgiligülcüğüm
iç baklalıdan bir tane alıp,
yerine sevgilerimi bırakıyorum.
iyi haftalar canım.
Gülüm ellerine sağlık her iki çeşidide harika görünüyor, baklayı da enginarı da çok severim,nefis bir lezzet, afiyetler olsun canım.
Güzel bir hafta olması dileklerimle öptüm güzelim...
sık sık yapıyorum portakallı engınar:)..ellerıne saglık gul enfesler..
Ne kadar güzel görünüyor,ellerine saglik.Sevgiyle kal.
farklı bişey olmuş ama eminim böylede çok güzel olmuştur ellerine sağlık
çok sağlıklı hemde besleyici olmuş gül ablacım ellerine sağlık..sevgiler...
ablacigim bu goruntu ne boyle begenmezmiyiz olsa Allah deyip geceriz basina:))
yalniz soylemeden gecemiycem resimi gorunce birkere yutkundum:))
okadar lezzetli gorunuyorlar ki
asagdaki tatli , tatli deyil tablo deseninde adeta
ellerine emegine saglik ablacim
cok öpüy
www.yenitadlar.blogcu.com
ellerine sağlık canım,bende senin portakallı tariften yaptım baklayı nefis oldu,senin güzel tariflerinden yararlanıyoruz,paylaşımın için sağol.
Enginar muhteşem bir lezzet.
Yorum Gönder