Sevgili kardeşim Özgül ün tarifleri ve defneyle birlikte-Funda da görüp çok beğendiğim un helvasını deneyip çok beğendim ve sizlerle paylaşmak istedim iki kardeşiminde ellerine sağlık bu nefis helvanın tarifi için ikisinede çok teşekkürler .Diğer harika tariflerinide görmek için mutlaka sitelerini ziyaret etmelisiniz .
not : ben yarım ölçü yaptım 7-8 kişiye yetiyor
MALZEMELER
9 su bardağı un
125 gram margarin
125 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
ŞERBETİ
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
ÜZERİ İÇİN
Antep fıstığı
Vs
YAPILIŞI
En başta şerbeti hazırlayıp iyice soğutalım ( kıvamı koyu olacak )
Tereyağı ve margarini büyük bir tencerede eritlelim .
4 su bardağı unu ekleyip 3-5 dakika kavuralım .
Sulandığı zaman diğer 5 bardak unu ekleyelim , srekli karıştıralım
Rengi dönene kadar kavuralım . (yanmaması için sürekli karıştırmak gerekiyor .)
Ocağın altını kapattıktan sonra kaşıkla ezerek soğutalım
Hem helva hem şerbet soğuk olacak. Şerbeti helvaya dökelim ve elimizle isterseniz kaşıkla karıştıralım .
Dikdörtken borcama dökelim ve elimizle bastıralım buz dolabında bekletip daha sonra kare veya baklava dilimi şeklinde keselim .
TARİFİ ÖZGÜL ARKADAŞIMIN YAZDIĞI GİBİ DEĞİŞTİRMEDN AYNEN YAZDIM .ÖZGÜL ARKADAŞIMIN ÖNERİSİ BİR DAHAKİ SEFER 1 SU BARDAĞI BADEM VEYA FINDIK TOZU İLAVE ETMEK BENCEDE ÇOK DAHA GÜZEL OLACAKTIR SİZLERDE BİLGİ AÇISINDAN ARKADAŞIMIN ÖNERİSİNİ YAZDIM . AFİYET OLSUN
15 yorum:
evet gülcüğüm..
benimde dikkatimi çekmişti..
eline sağlık enfes bir sunum olmuş yine..
sevgiler canım.
Gül ablacim ellerine saglik sahane görünüyor, bu tabaga yok diyebilecek birini tanimiyorum ben ben dahil:))
Sevgilerimi gönderiyorum...
nefis görünüyor ellerine sağlık cnm
çok güzel ve leziz gözüküyor..elinize sağlık..
Canım ablam ne kadar şık bir sunum
olmuş ellerine sağlık.Kocaman öpüyo
rum...
harika yapmışsın canım...muhteşem görünüyorlar.beğendiğine çok sevindim.afiyetler olsun...
ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR.. ELLERİNE SAĞLIK..
SEVGİLER...
canim arkadasim harika yapmissin ellerine saglik sunum muhtesem olmus.
marifetli ellerin dert gormesin.
afiyet bal seker olsun.
cok nefis bir tatli ustelik tazeligini uzun zaman koruyor.
Gulcugum bir dahaki sefer 1 su bardagi findik veya badem tozu koyacagim antep ezmesi gibi olacagini tahmin ediyorum:)nasil guzel bir fikir degilmi :))
CANİM ARKADASİMA KUCAK DOLUSU
SEVGİLER
slm Gül abla nasilsin,ben biraz daha iyiyim ama bir türlü dyzelmedi kollarim ve omuzlarim agriyor antibiyotik kuur bitti agrilarim gecmedi.O nedenle biraz ziyaretlerim aksadi...ellerine saglik ablacigim helvaya bayilirim,bu helvayi da bir arkadasimda yedim ama tarifi alamamistim cok tesekkurler makbule gecti bende denerim artik...sevgiler
annem helvaya hiç dayanamam
çok nefis ellerine sağlık canım..
Gül'üm görüntü harika, Özgül'de gördüğümde ben de çok beğenmiştim, deneyecektim hatta bugün, ama başka şeyler yapınca ertelendi, ama en kısa zamanda bu güzel lezzeti yapacağım, sunumu da çok güzel, ellerine sağlık güzelim,arkadaşlarımıza da tarif için çok teşekkürler, sevgilerimle öpüyorum.
helvanin sade halide cikilotali halide cok güzel olmus,eline saglik ablacim,özgül ablaya ve ve funda'yada tarif icin tesekkürler
gul abla ellerine saglik un helvasini cok severim.bu aralarda canim oyle bir istiyorduki kac zamandir aklimda. harika olmus. ellerine saglik. selamlar. nesrin yeni blog adresim lalelimutfaklar.blogspot.com
Güzel blogunuza, maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, iyi günler dilerim.
benimde daha önce tarifini alıpta, henüz deneyemediğim bir helva. değişik olması dikkatimi çekmişti.nefis görünüyor.özellikle kandil akşamı için harika olur.ellerine sağlık.
hayırlı kandiller.Rabbim tekrarını nasip etsin İnşallah.
Yorum Gönder