28 Kas 2010

PORTAKALLI, KEREVİZLİ, YERELMASI



KEREVİZLİ, PORTAKALLI, YER ELMASI
1 adet büyük kereviz
250 gram yer elması
2 adet havuç
1 çay fincanı bezelye
2 adet portakalın suyu
2 adet kesme şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım limon
2 adet kuru soğan
Tuz
YAPILIŞI
Kereviz soyulup yıkanır, limonla ovulur, birer santim genişliğinde dilimlenir,ortaları yuvarlak bir şekilde oyulur, yer elması soyulup yıkandıktan sonra kuş başı doğranır limonlu suda bekltilir, kerevizin  ortasından çıkanlar  küçük doğranıp yer elmalarına katılır , soğan yemeklik doğranır, havuçlar soyulup istenen şekilde doğranır,
sıvıyağda soğan ve havuçlar kavrulur, üzerine yer elması ve bezelyeler ilave edilerek   hep birlikte kavrulmaya devam edilir, tuz ve kesme şeker  ilave edilir.Kerevizler düz bir tencereye yerleştirilir üzerlerine hazırladığımız yer elmalı içimizi koyup sıktığımız portakalların suyu ve 2 kaşık zeytinyağı ilave edilerek pişmeye bırakılır, arada sıcak su eklenerek iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir, soğuduktan sonra dereotu, maydanoz ve limon sıkılarak servis yapılır.

11 yorum:

umutluhayat dedi ki...

harika olmuş canım ellerine sağlık.kerevizi çok severim ama böyle daha bir güzel olmuş.sevgiler.

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Harika bir sunum Gülüm, seb zaten bir harikasın. Ayrıca aşağıdaki paçanga böreği iyiki de pastırmasız :) Zira pastırmayı hiç sevmiyorum, restoranlarda zorunlu olarak gelirse açini açıp eşeliyorum :)
Sevgiler canım..

ham ham ev yemekleri dedi ki...

çok şık ve iştah açıcı bir sunum... ellerinize sağlık..

Unknown dedi ki...

çok güzel görünüyor..Ellerinize sağlık..

Unknown dedi ki...

Ablammmm ellerine sağlık enfes olmuş mutlu haftalar öpüyorum.

Gönülünce dedi ki...

Harika olmuş sunumda nefis görünüyor ellerinize sağlık...


Sevgiler...

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Ablacim ellerine saglik nefis gorunuyor ve çok hos bir sunum olmus sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

canım görüntü şahane olmuş..ellerine sağlık..kerevizi şifa niyetine eh işte zorla yiyen biriyim.yerelmasına bayılırım.onun hatrına sanırım hepsini götürebilirim:)

Güloanne mutfakta dedi ki...

ayyy harika görünüyorlar yerelmasını sadece bir kez zeytinyağlı olarak yapmıştım şimdi tadını bile hatırlamıyorum.
Bizim memlekette yer elmasını elma gibi yenir.
ellerinize sağlık bence çok güzel olmuştur görünüşü çok iştah açıcı

gül dedi ki...

çok güzel gözüküyor

Unknown dedi ki...

selam Gül hanımcığım ellerin dert görmesin ne kadar şık bir sunum olmuş yemeyenin yiyesi gelir vallahi:)
ben kerevizi de yer elmasını da çok severim kerevizi portakallı seviyorum ama yer elmasını da içine katmak gibi birşey kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi hastayım senin bu orjinal fikirlerine:))
Gülo annenin de dediği gibi bizim oralarda yer elması kıtır kıtır yenir ayyyy olsa dayesem pek severim ama burada yokki:((
neyse afiyetle kal canım
sevgiler