28 Kas 2010
PORTAKALLI, KEREVİZLİ, YERELMASI
KEREVİZLİ, PORTAKALLI, YER ELMASI
1 adet büyük kereviz
250 gram yer elması
2 adet havuç
1 çay fincanı bezelye
2 adet portakalın suyu
2 adet kesme şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Yarım limon
2 adet kuru soğan
Tuz
YAPILIŞI
Kereviz soyulup yıkanır, limonla ovulur, birer santim genişliğinde dilimlenir,ortaları yuvarlak bir şekilde oyulur, yer elması soyulup yıkandıktan sonra kuş başı doğranır limonlu suda bekltilir, kerevizin ortasından çıkanlar küçük doğranıp yer elmalarına katılır , soğan yemeklik doğranır, havuçlar soyulup istenen şekilde doğranır,
sıvıyağda soğan ve havuçlar kavrulur, üzerine yer elması ve bezelyeler ilave edilerek hep birlikte kavrulmaya devam edilir, tuz ve kesme şeker ilave edilir.Kerevizler düz bir tencereye yerleştirilir üzerlerine hazırladığımız yer elmalı içimizi koyup sıktığımız portakalların suyu ve 2 kaşık zeytinyağı ilave edilerek pişmeye bırakılır, arada sıcak su eklenerek iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir, soğuduktan sonra dereotu, maydanoz ve limon sıkılarak servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
11 yorum:
harika olmuş canım ellerine sağlık.kerevizi çok severim ama böyle daha bir güzel olmuş.sevgiler.
Harika bir sunum Gülüm, seb zaten bir harikasın. Ayrıca aşağıdaki paçanga böreği iyiki de pastırmasız :) Zira pastırmayı hiç sevmiyorum, restoranlarda zorunlu olarak gelirse açini açıp eşeliyorum :)
Sevgiler canım..
çok şık ve iştah açıcı bir sunum... ellerinize sağlık..
çok güzel görünüyor..Ellerinize sağlık..
Ablammmm ellerine sağlık enfes olmuş mutlu haftalar öpüyorum.
Harika olmuş sunumda nefis görünüyor ellerinize sağlık...
Sevgiler...
Ablacim ellerine saglik nefis gorunuyor ve çok hos bir sunum olmus sevgilerimle.
canım görüntü şahane olmuş..ellerine sağlık..kerevizi şifa niyetine eh işte zorla yiyen biriyim.yerelmasına bayılırım.onun hatrına sanırım hepsini götürebilirim:)
ayyy harika görünüyorlar yerelmasını sadece bir kez zeytinyağlı olarak yapmıştım şimdi tadını bile hatırlamıyorum.
Bizim memlekette yer elmasını elma gibi yenir.
ellerinize sağlık bence çok güzel olmuştur görünüşü çok iştah açıcı
çok güzel gözüküyor
selam Gül hanımcığım ellerin dert görmesin ne kadar şık bir sunum olmuş yemeyenin yiyesi gelir vallahi:)
ben kerevizi de yer elmasını da çok severim kerevizi portakallı seviyorum ama yer elmasını da içine katmak gibi birşey kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi hastayım senin bu orjinal fikirlerine:))
Gülo annenin de dediği gibi bizim oralarda yer elması kıtır kıtır yenir ayyyy olsa dayesem pek severim ama burada yokki:((
neyse afiyetle kal canım
sevgiler
Yorum Gönder