28 Şub 2011

HİNDİSTAN CEVİZLİ HAŞHAŞLI KEK





MALZEMELER
4 Adet yumurta
2 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı peynir altı suyu
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı mavi haşhaş
YAPILIŞI
Şeker ve yumurtalar mikserle 5 dakika çırpılır,sıvıyağ ve peynir altı suyu eklenerek bir iki
 dakika daha çırpılır, elediğimiz una  kabartma tozu  ve vanilya ilave edilir  içine haşhaş  ve hindistan cevizi eklenerek
yumurtalara katılır,mikserin düşük hızında çok az karıştırıp yağlanmış tepsi veye kalıba dökülerek 180 erecede ısıtılmış fırında 50 dakika civarında pişirilir.Çkolata sos hazırlanır, kek  sıcakken
kekin üzerine dökülür sos soğuduktan sonra servis yapılır .
not: renginin pembe olması için çok az gıda boyası ilave edilebilir .

5 yorum:

mintinin dünyası dedi ki...

ABLACIĞIIIM,
ELLERİNE SAĞLIK.KESİNLİKLE NEFİS GÖRÜNÜYOR.
SANA SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM.BU ARALAR PEK YOĞUNUM.KUSURUMA BAKMA EMİ SIK GELEMEZSEM.AMA MİNTİCİĞİN KALBİNDESİN UNUTMA.SEVGİLERİMLE.İŞLERİMİ YOLUNA KOYAR KOYMAZ DAHA SIK ZİYARETE GELCEM İNŞALLAH.
HAYIRLI AKŞAMLAR.

hanife dedi ki...

elinize sağlık kek çok güzel görünüyor,sunumda çok şık olmuş

Unknown dedi ki...

Canım ablam her yerde güller açıyor:)
Ellerine sağlık harikasın kocaman öpü
yorum.

Kadına Dair Herşey dedi ki...

merhaba,ellerınıze sağlık,ınsanın gozunu alıyor ınanın,tadı da emınım guzel olmustur,gununuz guzel gecsın,sevgıler

KİZHATCE dedi ki...

harika görünüyor,eline sağlık gülcüğüm..peynir altı suyu nerede bulunabilir,yoksa yerine ne koyulabilir,sevgiler....