28 Şub 2011
HİNDİSTAN CEVİZLİ HAŞHAŞLI KEK
MALZEMELER
4 Adet yumurta
2 su bardağı şeker
3 su bardağı un
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı peynir altı suyu
1paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı mavi haşhaş
YAPILIŞI
Şeker ve yumurtalar mikserle 5 dakika çırpılır,sıvıyağ ve peynir altı suyu eklenerek bir iki
dakika daha çırpılır, elediğimiz una kabartma tozu ve vanilya ilave edilir içine haşhaş ve hindistan cevizi eklenerek
yumurtalara katılır,mikserin düşük hızında çok az karıştırıp yağlanmış tepsi veye kalıba dökülerek 180 erecede ısıtılmış fırında 50 dakika civarında pişirilir.Çkolata sos hazırlanır, kek sıcakken
kekin üzerine dökülür sos soğuduktan sonra servis yapılır .
not: renginin pembe olması için çok az gıda boyası ilave edilebilir .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
ABLACIĞIIIM,
ELLERİNE SAĞLIK.KESİNLİKLE NEFİS GÖRÜNÜYOR.
SANA SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM.BU ARALAR PEK YOĞUNUM.KUSURUMA BAKMA EMİ SIK GELEMEZSEM.AMA MİNTİCİĞİN KALBİNDESİN UNUTMA.SEVGİLERİMLE.İŞLERİMİ YOLUNA KOYAR KOYMAZ DAHA SIK ZİYARETE GELCEM İNŞALLAH.
HAYIRLI AKŞAMLAR.
elinize sağlık kek çok güzel görünüyor,sunumda çok şık olmuş
Canım ablam her yerde güller açıyor:)
Ellerine sağlık harikasın kocaman öpü
yorum.
merhaba,ellerınıze sağlık,ınsanın gozunu alıyor ınanın,tadı da emınım guzel olmustur,gununuz guzel gecsın,sevgıler
harika görünüyor,eline sağlık gülcüğüm..peynir altı suyu nerede bulunabilir,yoksa yerine ne koyulabilir,sevgiler....
Yorum Gönder