T.
HAMUR MALZEMELERİ
1 çay bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
ÜZERİNE
300 gram tereyağ
Açmak için nışasta
Şerbet için;
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
Yarımdan daha az limon.
Malzemeler kaynatılarak şerbet yapılır ve soğutulur.
Yapılışı: Malzemeler biraraya getirilerek yoğrulur, üzerine un ilave edilir, yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir, hamur dinlendirilir. Küçük parçalara ayrılarak açma için tezgaha alınır. Hamur incecik açılır.
2 kat ince baklavalık hamurun arasına bol fındık serpilir. Daha sonra hamur alttan üstten büzülerek ortada toparlanır. Ardından iri iri parçalara bölünerek tepsiye yerleştirilir. Tepsiye yerleştirilen hamurun üzerine eritilmiş tereyağı dökerek fırına verilir. Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbet dökülerek servise sunulur.
HAMUR MALZEMELERİ
1 çay bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sirke
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
ÜZERİNE
300 gram tereyağ
Açmak için nışasta
Şerbet için;
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
Yarımdan daha az limon.
Malzemeler kaynatılarak şerbet yapılır ve soğutulur.
Yapılışı: Malzemeler biraraya getirilerek yoğrulur, üzerine un ilave edilir, yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir, hamur dinlendirilir. Küçük parçalara ayrılarak açma için tezgaha alınır. Hamur incecik açılır.
2 kat ince baklavalık hamurun arasına bol fındık serpilir. Daha sonra hamur alttan üstten büzülerek ortada toparlanır. Ardından iri iri parçalara bölünerek tepsiye yerleştirilir. Tepsiye yerleştirilen hamurun üzerine eritilmiş tereyağı dökerek fırına verilir. Fırından çıktıktan sonra soğuk şerbet dökülerek servise sunulur.
12 yorum:
offfff.nasıl canım çekti ki sorma arkadaşım.harika olmuş.ellerine sağlık.hayırlı cumalar canım.
Hayırlı cumalar Gül hanımcığım
Maşaallah sana çıtır çıtır yapmışsın tatlıyı ellerine sağlık ben o tabağı alıp kaçsam ne güzel olurdu şimdi:)))
afiyet bal olsun canımcığım
sağlıkla
BEN BU TATLIYI ŞERBETLİ ŞERBETSİZ HER ŞEKİL BAYILA BAYILA YERİM. ELLERİNE SAĞLIK
Ablacım harika görünüyor, işin içine açma girince Dilek kaçar:)))))kimbilir ne kadar lezzetli olmuştur,sevgiler...
harika görünüyor ellerine sağlık.yalnız böyle bir tatlıyı ilk defa görüyorum..tatmak isterdim valla :)
çok güzelgörünüyorya..ama anlamadım iki kattanmı yapılıyoryoksa iki katfındık iki kat dahamı?
Çok LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR ELERİNİZE SAĞLIK
30 Nisan - 25 mayıs 2011 tarihleri arasında HOBİ DÜNYAM .WOMENFORUM.NET ve http://www.papatya68.blogspot.com tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 13.'si olan "Diyet ve diyabetik Tarifler" etkinliğine ben http://www.tadinadoyamadim.blogspot.com olarak ev sahipliği yapacağım.
Siz değerli arkadaşlarım ve katılmak isteyen herkesi etkinliğime davet ediyorum.Birden fazla tarifle katılabirsiniz
Bunun için yapmanız gerekenler:
Siteniz varsa; Sitenizde tarifinizi yayınladıktan sonra benim linkimi verip hobi dünyam yemek etkinliği için olduğunu belirtmeli ve bana yorum bırakarak yada mail atarak haber vermelisiniz.
Herkesin bu etkinlikten haberdar olabilmesi için sayfamdan html kodunu alarak etkinlik bannerını sayfanıza eklemeyi lütfen unutmayın.
Siteniz yoksa; tadinadoyamadim@hotmail.com adresime isminizi ve tarifinizi fotoğrafıyla beraber mail atmanız yeterlidir. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.
Diyet ve Diyabetik tariflerinizi 25 Mayıs'a kadar bekliyorum.
Bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir. Siteniz olsun olmasın paylaşmak istediğiniz değerli tariflerinizi bekliyorum. Şimdiden katılımcı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...
Çok LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR ELERİNİZE SAĞLIK
30 Nisan - 25 mayıs 2011 tarihleri arasında HOBİ DÜNYAM .WOMENFORUM.NET ve http://www.papatya68.blogspot.com tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 13.'si olan "Diyet ve diyabetik Tarifler" etkinliğine ben http://www.tadinadoyamadim.blogspot.com olarak ev sahipliği yapacağım.
Siz değerli arkadaşlarım ve katılmak isteyen herkesi etkinliğime davet ediyorum.Birden fazla tarifle katılabirsiniz
Bunun için yapmanız gerekenler:
Siteniz varsa; Sitenizde tarifinizi yayınladıktan sonra benim linkimi verip hobi dünyam yemek etkinliği için olduğunu belirtmeli ve bana yorum bırakarak yada mail atarak haber vermelisiniz.
Herkesin bu etkinlikten haberdar olabilmesi için sayfamdan html kodunu alarak etkinlik bannerını sayfanıza eklemeyi lütfen unutmayın.
Siteniz yoksa; tadinadoyamadim@hotmail.com adresime isminizi ve tarifinizi fotoğrafıyla beraber mail atmanız yeterlidir. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.
Diyet ve Diyabetik tariflerinizi 25 Mayıs'a kadar bekliyorum.
Bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir. Siteniz olsun olmasın paylaşmak istediğiniz değerli tariflerinizi bekliyorum. Şimdiden katılımcı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...
ablacımm ellerine sağlık olsun:)
yufka açmayı öğrendiğimde en çok baklava tarzı tatlılar yapacağım..
bu konudaki beceriksizliğim dillere destan:)
senin ellerine sağlık ablacım:)
mutlu pazarlar dilerim:)
eline sağlık gülcüğüm,o proğramı izlediğimden beri hep aklımda yapmak nasip olur inş,harika görünüyor çıtır çıtır...sevgier...
Canim hayirli aksamlar tüm tatli ve hamur islerini cok ama cok güzel ellerine emeklerine saglik .
Çok teşekkür ederim güzel tarifiniz için şimdi yayınladım http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/07/saray-sarmas.html ellerinize sağlık,gene beklerim,hayırlı ramazanlar,selamlar
Yorum Gönder