- MALZEMELER
- 3 adet tavuk budu (kalça)
- 500 gram mantar
- 2 kaşık sıvıyağ
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemekkaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı süt
YAPILIŞI
Mantarlar yıkanıp tuzlu ,limonlu kaynayan suda haşlanır ve dilimlenir. Tavuklar haşlanıp küçük doğranır mantarlar yağlanmış borcama yerleştirilir, üzerlerine tuz ve karabiber ile harmanladığımız tavuk etleri dizilir. 2 kaşık sıvıyağda un beyaz kalacak şekilde kavrulur, içine bir su bardağı tavuk suyu ve süt eklenerek iyice karıştırılıp pürüzsüz bir kıvama gelince bir taşım kaynar tuz ve karabiber ilave edilerek borcamdaki mantar ve tavukların üzerine dökülüp iyice hertarafına gelecek şekilde yerleştirilir. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniride serpererek ısıtılmış 170 derecedeki fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar tutulur sıcak servis yapılır.
11 yorum:
işin içine başamel sos girince dedem bu yemeklere sosyete yemeği diyor :D
bize geldiğinde soruyor ne yemeği var
sosyete yemeği var diyorum :)
eline sağlık olsun
manatr yemesemde görüntü harika.ellerine sağlık canım.sevgiler.
Ablacım nasılda severim bilsen elle rin dert görmesin öpüyorum ellerin den...
Ellertinize saglik canim nefis güzel bir tarif afiyetler olsun.
olsada yesek gecenin bir vakti canım çekti ellerinize sağlık.
ellerine saglik gül enfes görünüyor..sicacik sevgi ve selamlarla..
gül ablacığım geçmiş bayramını kutluyor ve ellerine sağlık diyorum...
Ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor
Ablacımm bayılıyorum bu başemel sosa..
Lezzete,lezzet katıyor.
Tavuk ve mantarla tam benlik bir yemek olmuş.
Ellerine sağlık.
Ellerine saglik ablacim mantarla tavuk üzerine besamel sosla enfes bir yemek olmus
Gülüm gülüm..
bu benim için olsa gerek..
tailler tatiller..
verilen 10 kg alınan 3 kilosu derken ,
bak hala neler yazıyorum :=)))
ellerine sağlık Mis gibi ...
Yorum Gönder