MALZEMELER:
2 su bardağı sıcağa yakın su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaşmaya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
|
İçlerine sürmek için yumuşak margarin | |
Hamur yoğurulup mayalanması için beklenir.Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere bölüyoruz, bezeleri poaça gibi elimizle açıp bir tatlı kaşığı yumuşak margarin sürüp rulo yapıyoruz ve açma gibi şekil veriyoruz, mayalanması için bir süre daha bekliyoruz mayalanan hamurların üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Pişen açmaların fırından çıkınca sıcakken üzerlerine bir tepsi kapatıyoruz. Açmaların yumuşak kalmasını sağlamış oluyoruz .Afiyet olsun |
|
|
|
3 yorum:
okul yıllarım geliyor aklıma,ne zaman açma görsem... ellerinize sağlık,nefis görünüyorlar,canım da çekti hani..sabah üşenmesem ilk işim açma yapmak olurdu:)
Ergül ablacığım,
ellerine sağlık, açmalar nefis görünüyor.
Pastanede satılanlar gibi puf puf olmuşlar.
Yumusacik nefis olmus ellerine saglik ablacim
Yorum Gönder