17 Ağu 2012

KRAVAT TATLISI

100_7518

Sivas yöresine ait fazla bilinmeyen çok güzel bir tatlı, komşum Türkan hanımdan öğrendim çok marifetli, eli lezzetli komşum çok Teşekkürler bana bu nefis tatlıyı öğrettiğin için. Yufka açmasını bilenler mutlaka denesin.




 MALZEMELER
1Yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 kaşık yoğurt
2 çay bardağı su
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Açmak için nişasta
aralarına bolca fındık
YAPILIŞI
Bütün malzemelerle  kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulup dinlendirilir.dinlenen hamur 10 bezeye ayrılır,nişastayla baklava yufkası gibi incecik açılır,üzerine dövülmüş fındık serpilip yufka ortaya iki tarafından büzdürülüp 10 ar santim kesiliP 2  uçlarından büzdürülüp sıvıyağda kızartılır, 10 dakika dinlendirilip  soğuyan şerbete atılıp bekletilmeden çıkartılıp servis tabağına dizilir.

3 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

çok güzel görünüyor,seninde komşunun da ellerine sağlık..

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

bizim yörede de ismi karakuş tatlısıdır...küçüklüğümde en favori tatlımdır...annem şimdilerde beni sevindirmek isterse bu tatlıdan yapar....güzel görünüyor....yapanların eline sağlık

Baharcicegi dedi ki...

Agza alinca kyir kyir dagilan degisik nefis bir tatli olmus ellerine saglik ablacim.
Asagidaki masada bende misafirin olmak isterdim hepside birbirinden lezzetli olmus
Bayramin mubarek olsun ablacim cok öpüyorum