YAŞ TARHANA YAPILIŞI VE ÇORBASI
YAŞ TARHANA TARİFİ KURUTULMADAN YAPILIP SAKLANAN
MALZEMELER
1 kilo yoğurt
2 kilo salçalık biber
2 kilo domates
1 kilo soğan
1 adet ekmek hamuru
3,5 kilo un
Acı biber,çok az tarçın, çekilmiş karanfil
YAPILIŞI
Biberler salça yapılır gibi haşlanır, kabukları soyulur ve blendırda ezilir domatesler rendelenip hafif ateşte suyu çektirilir, soğanlar rendelenir, onlarda suyunu çekene kadar ateşte pişer ,yoğurt,hamur mayası çok az tuz ve baharatları katılıp katı bir hamur yoğurulur üzeri kapatılarak bir hafta hiç ellenmeden ekşimesi beklenir bir hafta sonra tekrar bol tuzlanarak iyice yoğurulup kapaklı bir kaba koyup üzerine temiz bir bez örtülerek buz dolabına konur bez ıslandıkça değiştirmek gerekiyor gerekli olduğu zaman üzerinden alınıp sulandırılarak pişirilir. ( Blendırda çok azsu koyulup biraz çalıştırınca çabuk hazır oluyor ) İstenirse derin dondurucuda küçük parçalara bölerekte saklanabilir senelerce bozulmadan duran kurutma derdi olmayan herkesin yapabileceği bir okadarda lezzetli bir tarhana .
ÇORBASI
100 gram kıyma
1 adet domates
2 kaşık sıvıyağ
2 kaşık tarhana
YAPILIŞI
Tarhana çok az su ile blendırda sulandırılır . Kıyma tencereye koyulur ve suyunu çektirilir
İçine sıvıyağ katılıp kavrulur, rendelenen domates ilave edilir biraz domateslede kavrulup suyu ilave edilir, suyu kaynayınca sulandırdığımız tarhana yavaş, yavaş kaynayan suya katılıp devamlı karıştırılır 5 dakika kaynatılıp ateşten alıır.
3 yorum:
ben çok severim yaş tarhanayı.özellikle nohutlu yaparım.ellerine sağlık canım.sevgiler.
Merhabalar,
En iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
Çalışmalarınızda başarılar...
Ziyaret etmek isterseniz:
En İyi Yemek Siteleri
misss mis ellerine emeğine sağlık olsa bir kase asssla hayır demem
sevgiler
Yorum Gönder