27 Ağu 2015
11 Ağu 2015
KARAMELLİ TAVUK GÖĞSÜ
MUHALLEBİSİ
1 Litre süt (5 su bardağı)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
KARAMELİ İÇİN
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Etimek
YAPILIŞI
Etimekler borcama dizilir, 1 su bardağı şeker tavada çok yakmadan kremalize olması beklenir, üzerine soğuk su dökülerek şeker eriyene kadar kaynatılır,şerbet kıvamına gelince ateşten alınır,etimeklerin üzerlerine dökülür.
Muhallebisi için 5 su bardağı süt ,1 subardağı un ,1 su bardağı şeker birlikte devamlı karıştırılarak pişirilir, 1 yemek kaşığı tereyağ eklenir yağ eriyince ateşten alınır,vanilyası ilave edilir,soğuması beklenir soğuyunca 1 paket kremşanti ilave edilip 3-4 dakika mikserle çırpılır, hazırlanan muhallebi etimeklerin üzerine düzgün bir şekilde yayılır.
19 Tem 2015
15 Tem 2015
1 Tem 2015
29 Haz 2015
28 Haz 2015
5 Haz 2015
MEYVELİ TART
MALZEMELER
2 adet yumurta
2 kahve fincanı şeker
1kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı yoğurt
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
MUHALLEBİSİ
Yarım kilo süt
1 yumurta sarısı
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
2 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 kaşık tereyağ
1 fican hindistan cevizi
JÖLESİ
1su bardağı su
1tatlı kaşığı mısır nişastası
1 kahve fincanı şeker
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şeker mikerle 5 dakika çırpılır,sıvı yağ ve yoğurt ilave edilir 2 dakika çırptır diğer malzemelerde ilave edilerek kek hazırlanır,ısıtılmış fırında pişirilir.soğuyunca servis tabağına ters çevrilerek çıkartılır.
Muhallebisi için şeker,yumurta sarısı,nişasta,un tel çırpıcıyla karıştırılarak pişirilir,1 kaşık tereyağı, hindistan cevizi ve vanilya ilave edilerek ateşten alınır soğuması beklenir.
Jölesi için su,şeker ve nişasta pişirilip soğutulur,
Soğuyan kekin üzerine muhallebisi yerleştirilir
meyveler dizilir en son hazırlanan jöle gezdirilir.
27 May 2015
BAYATLAMAYAN POĞAÇALAR
MALZEMELER
1,5 su bardağı sıcağa yakın süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1çorba kaşığı şeker
1 paket yaşmaya veya in stant kurumaya
1tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
ÜST MALZEMESİ
istenen içi koulur
HAZIRLANIŞI
Ben ekmek yapma makinesinde yoğurup mayalandırıyorum hamuru
Sıcağa yakın süt,sıvı yağ,yumurta,tuz ve şekeri makineye koyuyorum üzerine 5 su ardağı kadar un ve mayayı ilave edip makineyi mayalandırma programında çalıştırıyorum yumuşak ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor 2 katı olana kadar kabarmasını bekliyoruz,mayalanan hamuru tekrar yoğurup elimizi yağlayıp hamurdan yumurta kadar parçalar kopartıp elimizle şekil veriyoruz,iç mazemesi konup kapatılır mayalanan hamur un üzerine yumurta sarısı sürülür 200 derecede pişirilir.
23 May 2015
İNEGÖL KÖFTESİ
- Yarım kilo döşten çekilmiş kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Bir çay bardağı galeta unu
- Bir çay bardağı su
- Bir çay kaşığı karbonat
- Bir çay kaşığı tuz
- 3 diş sarımsak
- Tuz,karabiber,toz kırmızıbiber
- HAZIRLANIŞI
- Kıyma,tuz,su ve galeta unu 10 dakika yoğurulup dolapta bir gece bekletilir.Ertesi gün rendelemiş soğan,sarımsak ve karbonatı katıp hepsi birlikte iyice yoğurulup kapalı bir kapta 2 saat bekletilir.
- Yağsız tavada kısık ateşte çok kurutmadan pişirilir.
17 May 2015
30 Nis 2015
SUCUKLU PİZZALAR
MALZEMELER
yarım kilo süt
2 yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
1çorba kaşığı şeker
1 paket yaşmaya veya in stant kurumaya
1tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
ÜST MALZEMESİ
Sucuk,domates,biber
HAZIRLANIŞI
Ben ekmek yapma makinesinde yoğurup mayalandırıyorum hamuru
Sıcağa yakın süt,sıvı yağ,yumurta,tuz ve şekeri makineye koyuyorum üzerine 3 su ardağı kadar un ve mayayı ilave edip makineyi mayalandırma programında çalıştırıyorum yumuşak ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor un az gelirse un ilave ediyorum 2 katı olana kadar kabarmasını bekliyoruz,mayalanan hamuru tekrar yoğurup elimizi yağlayıp hamurdan yumurta kadar parçalar kopartıp elimizle şekil veriyoruz,üzerine sucuk,domates ve biberler yerleştirilir,mayalanan hamur un üzerine yumurta sarısı sürülür 200 derecede pişirilir.
yarım kilo süt
2 yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
1çorba kaşığı şeker
1 paket yaşmaya veya in stant kurumaya
1tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
ÜST MALZEMESİ
Sucuk,domates,biber
HAZIRLANIŞI
Ben ekmek yapma makinesinde yoğurup mayalandırıyorum hamuru
Sıcağa yakın süt,sıvı yağ,yumurta,tuz ve şekeri makineye koyuyorum üzerine 3 su ardağı kadar un ve mayayı ilave edip makineyi mayalandırma programında çalıştırıyorum yumuşak ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor un az gelirse un ilave ediyorum 2 katı olana kadar kabarmasını bekliyoruz,mayalanan hamuru tekrar yoğurup elimizi yağlayıp hamurdan yumurta kadar parçalar kopartıp elimizle şekil veriyoruz,üzerine sucuk,domates ve biberler yerleştirilir,mayalanan hamur un üzerine yumurta sarısı sürülür 200 derecede pişirilir.
14 Nis 2015
BAKLİYAT KÖFTESİ(ET SEVMEYENLER İÇİN İNANILMAZ LEZZETLİ
MALZEMELER
1 Çay bardağı kırmızı mercimek
1 1 çay bardağı ince bulgur
1 kahve fincanı ince bulgur(sonradan katıyoruz köfteler çıtır olması için)
1 yumurta
1 büyük soğan
1 büyük patates
2 kaşık galeta unu
kızartmak için ayrıca galeta unu
tuz,karabiber,pul biber,kimyon
3 diş sarımsak
Maydanoz
1 silme çay kaşığı karbonat
HAZIRLANIŞI
Mercimek haşlanır, bulgur ilave edilip kabarması beklenir.Patates,sarımsak ve soğan rendelenir,diğer malzemeleride katıp köfteyi yoğurup galeta ununa batırıp yağda kızartıyoruz
NOT:Nane maydanoz sofrası arkadasımın tarifi denedim biz çok beğendik tavsiye ederim .
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)