15 Oca 2011
KARAMELLİ PORTAKALI ETİMEK TATLISI
MALZEMELER
MUHALLEBİSİ
1 Litre süt (5 su bardağı)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
PORTAKAL PELTESİ İÇİN
1su bardağı portakal suyu
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nışasta
KARAMELİ İÇİN
1 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Etimek
YAPILIŞI
Etimekler borcama dizilir, 1 su bardağı şeker tavada çok yakmadan kremalize olması beklenir, üzerine soğuk su dökülerek şeker eriyene kadar kaynatılır,şerbet kıvamına gelince ateşten alınır,etimeklerin üzerlerine dökülür.
Muhallebisi için 5 su bardağı süt ,1 subardağı un ,1 su bardağı şeker birlikte devamlı karıştırılarak pişirilir, 1 yemek kaşığı tereyağ eklenir yağ eriyince ateşten alınır,vanilyası ilave edilir,soğuması beklenir soğuyunca 1 paket kremşanti ilave edilip 3-4 dakika mikserle çırpılır, hazırlanan muhallebi etimeklerin üzerine düzgün bir şekilde yayılır.
Peltesi için 1 su bardağı portakal suyu şeker, nışasta pişirilir, muhallebinin üzerine yerleştirilip soğumaya bırakılır, bir gün dinlenirse daha güzel oluyor, buzdolabında enaz 4-5 saat beklemesi gerekiyor.
NOT: MUTLAKA DENEMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM ÇOK NEFİS BİR TATLI TADAN HERKES ÇOK BEĞENİYOR AFİYET OLSUN
Bu NEFİS TATLIYI mandalina ve portakallı lezzetler etkinliğine ev sahipliği yapan sevgili Yıldız 'a gönderiyorum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
19 yorum:
selam Gül hanımcığım lezzetinin güzel olduğu tarifi okuyunca anlaşılıyor eline gözüne sağlık bende mutlaka deneyeceğim inşaallah
gözün daha iyi olmuştur Rabbim şifa versin AMİN
sağlıkla afiyetle kal
GÜLCÜM NE GÜZEL BİR TAT !!
KIŞIN EN GÜZELİ BU OLSA GEREK CANIM
Ablacim cok gecmis olsun kendini fazla yorma ,bir ara bende cok rahatsizdim boynumdan Doktor bilgisyarda ayni durus sekliyle fazla kalincada agrilarin cogaldigini söylemisti bende eskisi gibi fazla girmiyorum nette
pasta tadinda portakalin aromasiyla mayahos ve hafif bir tatli olmus ellerine saglik ablacim
cok öpüyorum
çok severim sütlü tatlılarını.birda portakal aromasıyla harika olmuş.ellerine sağlık arkadaşım.öpüyorum.
SEVGİLİ ARKADAŞIM SAĞLIĞIM İYİYE GİDİYOR TEDAVİM DEVAM EDİYOR ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM,TATLIN DA ÜSTÜNDEKİ KELEBEK DE HARİKA OLMUŞ ELİNE SAĞLIK SEVGİLER
Hem karamelli, hem portakallı. kaymaklı kadayıf gibi olmuş bu tarif benim için. İkisini de çok severim çünkü:))
Nefis görünüyor, ellerinize sağlık olsun.
Gül canım benim harika olmuş tatlın ellerine sağlık bitanem..
Sevgiler..
canım tarifini not ettim emeğine ve yüreğine sağlık nefis bir tatlı olduğu belli
Sevdiğim bütün tatlar bir arada karamel, portakal ,...görüntü de şahane ellerinize sağlık...
Merhabalar Gülcüm, ellerine emeklerine saglik, harika hafif bir tatli olmus canim, afiyet sifa olsun,
sevgilerimle....
Canım
ellerine sağlık nefis görünüyor bugün etkinlik için bir çok tatlı tarifi geldi valla aklıma tatlı düşürdünüz napcam şimdi pek tatlı yiyen biri değilim ama böylede görünce dayanamıyorum :))
Teşekkürler canım...
En kısa zamanda yayında olacak Gülüm......
Sevgiler...........
Ay nefis bir tatli olmus ablacim ellerine saglik,harika gorunuyor,tarifi not edicem insallah...kendine iyi bak sicacik sevgiler.
Ellerinize sağlık
Meyve ile yapılan tatlıların lezzeti sanki daha bir güzel oluyor
Çok güzel görünüyor eminim tadı da öyledir
iiy akşamlar arkadaşım nerelerdesin nasılsın tatlına bayıldım bu tabaklardan birini alsam mı acaba
kocak dolusu sevgiler selamlar...
Gül Hanım,
hiç etimek tatlısı yapmamış ve yememiş biri olarak bayıldım bu görüntülere ellerinize sağlık..
Ellerinize saglik, tarif sahane. Hele muhallebinin guzelligi fotograftan bile kendini belli ediyor. Cok degisik ve cok hos olmus.:)
Sevgi ve muhabbetlerimle:)
Mutlu, saglikli gunler:)
nefis görünüyor canım ellerine sağlık
gül ablacım yine lezzetlimi lezzetli bir tatlı yapmışsın ellerine sağlık ablacım
afiyet bal olsun
senin elinden yemek ayrı bir güzeldir eminim..
bir gün inş. kısmet olur
sevgiler
ablacım tabağına bayıldım evvela.
çok şıkmış.
sağlıkla kullan emi.
tatlın ise süper görünüyor.
ellerne sağlık
sevgilerimle
Yorum Gönder