26 Eki 2007

GÜVEÇ







MALZEMELER
1 kilo kuşbaşı kuzu eti (ben bu sefer kemikli kuzu eti kullandım )
500 gram taze fasulye
2 adet patlıcan
2 adet kabak
4 adet patates
4 adet domates
3 adet kuru soğan
4-5 adet yeşilbiber
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz,karabiber,pulbiber,kekik
1 baş sarımsak
YAPILIŞI
Patlıcanlar soyulur yarım ay şeklinde dilimlenir, tuzlanır 15 dakika bekler ve yıkanır . fasulyeler ayıklanır . Kabaklar soyulur yarım ay şeklinde dilimlenir. Patatesler kuşbaşı doğranır ,soğanlar yemeklik doğranır, domatesler ve biberler küçük doğranır. Sarımsaklar ayıklanır salça 1 çay bardağı suyla sulandırılır.
Güveçin dibine kuzu etleri yerleştirilir üzerine soğanlar ,domatesler ve biberlerin yarısı konulur .Sırayla taze fasulye,patlıcan,kabak,patatesler, ayırdığımız soğan, domates ve biberlerin diğer yarısı eklenir,.tuz,baharatlar, sulandırdığımız salça, sarımsaklar ve en üste tereyağı ilave edilir. Güveç yağlı kağıtla iyice kapatılıp sıkı bir şekilde bağlanır fırında 1,5-2 saat pişer .


NOT : Ramazanda kendimiz için hazırlamış olduğum güveç eski bloğumdaki tariflerimden piştikten sonra servisi kolay olsun diye tepsiye boşaltılmış haliyle .

1 yorum:

minikkusum dedi ki...

CANIMMM
nasilsin biz gece kuslari
ne yapalim ancak bu saatlerde acabiliyorum.asagida kardesler var simdi ciktim eve.onlar yatti bende biraz bakiyim dedim.yemek tarifi ekleyecektim tarif yazmamisim yarin WORDPAT a yaziyim da yapistirmak kolay.
resmin cok guzel olmus.arkadas sayfan da cok guzel canisi.bizden birsey kacmaz genclere tas cikartiriz vallahi dimi canisii
iyi geceler sana kolay gelsin sevgiler