ÇERKEZ TAVUĞU
ÇERKEZ TAVUĞU
1 Adet tavuk (büyük)
1 adet bayat ekmek içi
2 su bardağı ceviz
3 diş sarımsak
Tavuğu haşladığımız sudan bir miktar
Zeytin yağ ,tuz ,kırmızı biber
YAPILIŞI
Tavuk haşlanıp kemiklerinden ayrılıp didiklenir. Ekmek içi ufalanır, sarımsaklar ezilir, ceviz dişe gelecek şekilde dövülür, zeytin yağ ve kırmızı biber dışında bütün malzemeler karıştırılır.
Tavuğun suyundan azar azar eklenerek çok sulu ve çok katı olmayacak şekilde bir miktar eklenerek iyice harmanlanır, üzerine ısıttığımız zeytinyağlı kırmızı biber dökülerek servis yapılır.
9 yorum:
Ablacım hayırlı haftalar ellerine
sağlık bayılırım öpüyorum.
harika bir salata bayılırım ellerinize sağlık nefis görünüyor
selam Gül hanımcığım senin sandviç dolmalarının benzerlerini yapmıştım bayramda bu günde seninkiler gibi kıymalısını yaptım nefisti fikir için çok teşekkürler
daha önce çerkez tavuğu yapmadım hep denemek isterim ama bir türlü nasip olmadı eline sağlık leziz olmuştur eminim canım
bu arada gözümden kaçtı sanma çerkez tavuğunun arkasından görünen o güzel pastayı yakından görebilirmiyiz acaba:))
sevgiler
Arkada bir kek gördüm galiba,evet,evet bir kek var orada :)
Cerkez tavugu hic yao´pmadim bu güne kadar ins en kisa zamanda yaparim,ellerine saglik ablam...
Sevgilerimle.
Cok güzel bir mezedir ellerine saglik ablacim,kendine iyi bak,sevgiler.
Çok severim, ellerine sağlık, yiyenlere afiyetler olsun.
Gül'cüğüm sağolasın. Bahsettiğin baklalı tariflerin belli bir yöresi var mı? (Özellikle ikincisinin. İlki çoğu yörede bilinir.)
gül abla ellerine sağlık.çok lezzetli görünüyor.sevgilerimi bırakıyorum sana.sevgiler...
hiç yemediğim ama yıllardır yemek istediğim bir tat. inşallah bigün nasip olur. elinize sağlık. sevgiler
Yorum Gönder