14 Ara 2010
ÇİLEK SOSLU KEK
Çilek Soslu Kek / Ergül Baykaran
Malzemeler
* 4 yumurta
* 3 su bardağı un
... * 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 1,5 su bardağı şeker
* 1 su bardağı sıvıyağ+ erimiş margarin karışımı
* 1 su bardağı süt
Sosu İçin
* Dr.Oetker ahududulu ,çilekli meyveli sos
* Üzeri için Hindistan cevizi
Şeker ve yumurta’yı mikserle 5 dakika çırpıyoruz 1 su bardağı süt ve sıvıyağı ilave ederek 1-2 dakika kadar çırpıp un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ediyoruz kaşıkla karıştırarak yağladığımız 27 x40 santim boyutlarındaki bir tepsiye döküyoruz.170 dercede ısıtılmış fırında pişirilir. (çok çabuk pişiyor ince bir kek olduğu için)
Pişen ve soğuyan kekimizi küçük dilimlere kesiyoruz .
Sos malzemelerini tarifine göre pişirip soğumaya bırakıyoruz.
Kestiğimiz keklerimizi soğuyan sosun içine batırıp her taraflarının sosa değmesini sağlıyoruz ve Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına yerleştiriyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
20 yorum:
ablacııımmm çok güzeller bayıldım eline sağlık ama ben alttaki dolmalardan istiyorum offf çok güzel görünüyorlar,sevgiler...
bayıldım bu tarife
ellerine sağlık
sevgiler
Gülüm, mikemmel bir sunum mikemmel. Mutlaka deneyeceğim, görselliğe vuruldum, ellerine sağlık Gülüm.
Sizin gibi değerli ve işin ustası büyüklerimin övgü dolu sözleri benim için çok değerli.. teşekkür ederim..
Çİlek soslu kekin görünüşü harika.. ellerinize sağlık..
Ablacim harika bir tarif bu,çok begendim eline saglik,mutlaka denicem,sevgilerle.
nefis bir kek olmuş
mis gibi çilek kokuyordur ellerine sağlık
Gül canım benim çok güzeller..
Ellerine sağlık.
Aldım tarifini..
Sevgiler..
harika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.
ne güzel bir görüntü böyle, tadı da nefis olsa gerek.ellerinize sağlık...
!! yemeğe kıyamadan :)
sadece seyretsem...
çikolata sosundan sıkılmaya başlamıştım güzel bir fikir:))
ellerine sağlık canım..
Alttaki lahana sarmasindan yesem üstüne cayla bu nefis süslü püslü kekden yesem ahhh ahhh ancak bakiyoruz yutkuna yutkuna
Cilek sosu cok yakismis keke ellerine saglik ablacim
ayyy ablacım çilek mi aman allahım kızım aysu duymasın hemen ister valla
bayıldım tarifine ablacım hemen yapacağım ellerine sağlık
sevgiler
Ablacim bu nasil bir güzellik yarabbi?, ellerine emegine saglik
Canım ablam dün yoğundum yoksa ben
bu enfes keklere yorum yazmayı atlarmıyım:))Ellerine sağlık koca
man öpüyorum.
ellerinize sağlık enfes gözüküyor bende yarın kısmetse tarifi deneyeceğim yanlız kalp şeklini kek piştikten sonra kalıplarla mı verdiniz
Closely Fashion: güzel yorumunuz için çok teşekkürler kek ince oluyor sonra kalıplarla kesiyorum isterseniz düzde kesebilirsiniz kolay gelsin sevgiler
slmar.kek süper görünüyor kesinlikle deneyecem..ama bu ciklekli sos hangisi oluyor.ben almanyada yasiyorum..hangisini alacagimi bilemedim..toz halindemi?Pisirilen sostanmi nasil ?detayli yazarsaniz sevinirim..tskler
selam sos toz halinde dr ötkerin paketlerde satılıyor 2 çay bardağı su ile pişiriliyor kabuklanmasın diye arada karıştırıp soğumasını bekliyoruz soğuduktan sonra kullanıyoruz kolay gelsin
Yorum Gönder