- MALZEMELERİ
- 4 Adet kabak
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 8 adet etimek
- Maydanoz
- dereotu
- nane ve tuz 35o gram yoğurt 2 diş sarımsak SÜSLEMEK İÇİN (ARZUYA GÖRE) pulbiber kuru nane ve havuç
- 1 Paket mantar
- Kaşar peyniri,tereyağ,domates, biber,limon
YAPILIŞI
Mantarların sapları çıkartılır, yıkanır hertarafına limon sürülür,yağladığımız bir tepsiye dizilir , rendeledğimiz kaşar peyniri,tuz karabiber ve pulbiber ile harmanlanıp mantarların içleri doldurulur, üzerlerine 1 çay kaşığı tereyağ konulur ,dilimlediğimiz domates ve biber ler yerleştirilir, mantarların çıkan saplarıda kenarlarına yerleştirilip ısıtılmış 170 derecedeki fırında pişirilir.
KABAĞIN YAPILIŞI
Kabaklar rendelenir 2 yemek kaşığı sıvıyağda suyunu çekene kadar kavrulur, soğumaya bırakılır, soğuyan kabakların üzerine ince kıydığımız maydanoz, dereotu , nane ve tuz ilave edilir,iyice harmanlanır, üzerlerine 2 diş sarımsak ve tuzla hazırladığımız yoğurt dökülür iyice karıştırılır. etimeklerin üzerlerine yerleştirilir.. Arzuya göre süslenir .
6 yorum:
Canım ablacım kanepeler süper görü
nüyor ellerine sağlık öpüyorum.
Kıtır kıtır etimeklerin üzerinde yumuşacık ve lezzetli bir salata olmuş.
Kabağıda,mantarıda çok seviyorum ve o tabağı istiyoruuuum.
Ellerine sağlık ablacım.
Öpüyorum.
mantarlara değil ama etimeklere bayıldım canım.çok güzel görünüyorlar.ellerine sağlık.sevgiler.
gül abla yaaa nefis şeyler yapıyosun bakmaya doyamıyorum.ellerine sağlık.
Kaşarlı mantara bayılırım,her gün olsa bıkmadan usanmdan yiyebilirim :)
Ellerinize sağlık,nefis gözüküyor..
Sevgilerimle..
Bugün bende tavada kabak yaptim aslinda degisik birsey yapmak istemistim tarifini önce görseydi bu nefis yogurtlu kabagi denerdim
eline saglik ablacim
Yorum Gönder